Menossa nyt

Syysspelit Matkus Shopping Centerissä

Tiedote. Julkaistu: 20.10.2016 

Valtakunnallinen nuorisokasvatusjärjestö Nuorten Palvelu ry ja Matkus Shopping Center Kuopiossa suunnittelivat yhteistyössä pelaamiseen ja digitaalisuuteen liittyvää toimintaa kauppakeskuksen Loungeen syyslomaviikolle. Mukaan toimintaa tuottamaan saatiin monia erilaisia toimijoita yhdistyksistä, pelialan yrityksiin. Keskiviikkona toimintaa oli tuottamassa pelialan yritys Caffeine Overdose ja pelihaittojen ennaltaehkäisyyn panostava Pelituki.
Pelituen Anna Karjalainen kommentoi ensimmäistä päivää näin ”Pelaamisesta on puhuttu pelaten yhdessä perinteisiä lautapelejä. Meille on välittynyt, että Loungen kaltaiselle tilalle on tarvetta ja nuoret toivovat tulevansa kohdatuksi. Varttuneempi väki tarvitsee tosin rohkaisua astuakseen kynnyksen yli.”
Tällä viikolla toimintaa tuottamassa ovat vielä: Pelintakojat ry, lautapeliseura Kärmes, Caffeine Overdose, Games for Health, KuoFi ry ja Diginuoret ry. Toimintaa on siis monipuolisesti lauantaihin saakka erilaisista pelimuodoista, kuten lauta- ja figuuripelaamisesta, virtuaalimaailmoihin ja pelinkehittämiseen liittyen. Tapahtuma soveltuu kaikenikäisille peleistä ja digitaalisuudesta kiinnostuneille.
Caffeine Overdose:n toimitusjohtaja JP Hakoluoto kertoo tapahtumassa olevasta toiminnastaan ”Caffeine Overdose ja 3DTalo esittelevät virtuaalitodellisuutta keskiviikkona ja perjantaina. Tule kokeilemaan ja osallistu samalla Game Stop-lahjakortin arvontaan!”
”Järjestömme yhtenä tehtävänä on nuorten osallisuuden lisääminen kaupallisissa ympäristöissä ja yksi keino on tällaisten tapahtumien järjestäminen. Oli todella mukava nähdä miten innokkaasti kaikki toimijat lähtivät nuorille suunnattuun toimintaan mukaan”, valottaa Nuorten reviireillä – projektissa työskentelevä tapahtumaa koordinoiva nuorisomanageri Ilkka Puomilahti.
Matkukselle nuoret ovat tervetullut ja toivottu asiakasryhmä. ”On todella mukava olla tarjoamassa tiloja tämänlaiselle tapahtumalle ja olemme mielellämme olleet ideoimassa tilaisuutta Nuorten Palvelu ry:n ja muiden järjestöjen kanssa”, sanoo apulaiskauppakeskusjohtaja Minna Karppinen. ”Pohjois-Savolaiset nuoret ovat fiksua ja kivaa porukkaa, meillä ei ole ollut minkäänlaisia ongelmia täällä kauppakeskuksessa”, lisää Karppinen, ”hienoa, että nyt meillä on tarjota myös kiinnostavaa ohjelmaa muiden tapahtumien lisäksi”.
Syysspelit viikko on osa Nuorten Palvelu ry:n ja Matkus Shopping Centerin yhteistyötä, jonka tavoitteena on kehittää kaupallisia tiloja nuorten näkökulma huomioon ottaen. Yhteistyössä on jo toteutettu nuorten suunnittelema Matkus Lounge – oleskelutila. Nuorten Palvelu ry:n ja Matkus Shopping Centerin yhteistyö jatkuu erilaisten pop up-tapahtumien myötä.
Lisätietoja: Ilkka Puomilahti, nuorisomanageri, Nuorten Palvelu ry, p. 044 730 0228, ilkka.puomilahti @nuortenpalvelu.fi

VerkkoZempparit ovat täällä!

Kaipaatko motivoijaa kouluasioiden hoitamiseen tai muihin arjen haasteisiin? Puuttuuko sinulta juttuseura tai oletko muuten yksinäinen?

VerkkoZemppari on koulutuksen saanut täysi-ikäinen vapaaehtoinen, jolta voit saada tukea ja apua elämän eri tilanteissa. Keskustelut VerkkoZempparin kanssa ovat aina kahdenkeskisiä, ja luottamuksellisia. Voit kertoa VerkkoZempparille itsestäsi juuri sen verran kuin sinusta hyvältä tuntuu.

VerkkoZemppari ja zempattava keskustelevat sopimuksen mukaan 2-4 kertaa kuukaudessa. Toiminta lähtee siitä, mitkä asiat ovat sinun mielestäsi tärkeitä puheenaiheita elämästäsi. Voit esittää myös toiveita, millaisen VerkkoZempparin haluaisit itsellesi, esim. sukupuoli, harrastukset jne. Keskusteluajat sovitaan aina yhdessä VerkkoZempparin kanssa. Keskustelut käydään Skypessä reaaliaikaisesti kirjoittamalla.

Jos kiinnostuit, laita viestiä osoitteeseen verkkozemppari @ nuortenpalvelu.fi niin otamme sinuun yhteyttä!

Jos nuorten vapaa-ajanviettoon liittyvät kysymykset herättävät mielenkiintoa enemmän, niin kysy Hengailua kohtaamisia ja yhdessä olemista -kirjan esite s1Leppävuoden Mikolta Hengailua, kohtaamisia ja yhdessä olemista -kirjaa. Kirjan omakustannushinta on 25 euroa. Kirja on osa ”Nuorten reviireillä” -hanketta ja siihen on koottu käytännön artikkeleita aikuisilta, jotka kohtaavat nuoria päivittäin osana omaa työtään tai tutkivat ilmiötä. Kirjan saa osoitteesta vuokko.husso@nuortenpalvelu.fi tai puhelimella 0400 182047.

Kannata kassilla tukihenkilötoimintaa!

5 euron tuotto jokaisesta kassista menee zemppariparien toimintaan.

Tilaa osoitteesta nuortenpalvelu @ nuortenpalvelu.fi.

 

Comments are closed.