Lähialueyhteistyö Venäjällä

Palkintojen jakoa leirillä
Nuorten Palvelu ry tekee lähialueyhteistyötä Petroskoin ja Viipurin alueilla. Venäjällä toteutetaan etsivää nuorisotyötä, työpajatoimintaa, ehkäisevää päihdetyötä ja leiritoimintaa.

Petroskoissa pitkäaikaisin yhteistyökumppanimme on nuorten vapaaehtoistoiminnan keskus Alternativa, jonka työpaja- ja leiritoimintaa olemme tukenneet vuosia. Viipurissa tuemme vaikeissa olosuhteissa (esim. katulapset) oleville nuorille tarkoitettua kerhotoimintaa.

 

DSC_0065Teemme myös yhteistyötä Venäjän presidentin akatemian Karjalan filiaalin kanssa. Akatemian opiskelijat ovat mm. käyneet tutustumassa suomalaiseen vapaaehtoistyöhön ja Nuorten Palvelu ry:n edustajat ovat osallistuneet akatemian järjestämiin kansainvälisiin seminaareihin Petroskoissa.

Viime aikaisista yhteistyöprojekteista mainittakoon osallistuminen Itä-Suomen yliopiston hallinnoimaan AHIC -hankkeeseen. Hankkeen tavoitteena on edistää lasten ja nuorten terveyttä ja hyvinvointia Pohjois-Karjalassa ja Karjalan tasavallassa. Hankkeen kautta olemme saaneet uusia kontakteja ja esimerkiksi Petroskoin lastensairaalan kanssa suunnittelemme vuorovaikutuksellisen NPolling  -menetelmän käyttöä Petroskoin oppilaitoksissa.

Olemme tehneet myös yhteistyötä Matka.ru -hankkeen kanssa. Hankkeen tavoitteena on nuorten koulutusmatkailun edistäminen Itä-Suomessa ja Karjalan tasavallassa.
Lähialuetyötä koskevat tiedustelut: Ilkka Puomilahti puh. 044 730 0228 ilkka.puomilahti @ nuortenpalvelu.fi