Nuorten reviireillä

Nuorten reviireillä -toiminta on jatkoa vuosina 2014-2016 toimineelle Nuorten reviireillä -projektille (projektin loppuraportin voi lukea täältä).

Toiminnassa ovat mukana 12-18-vuotiaat nuoret, jotka viettävät paljon aikaansa kaupallisessa tilassa kuten kauppakeskuksessa tai huoltoasemalla. Tavoitteena on, että nuoret osallistuvat heille tärkeän tilan kehittämiseen ja että he saavat tasa-arvoisen kokemuksen kyvystään vaikuttaa elinympäristöönsä.

Kaupalliset tilat tarjoavat nuorille monipuolisen, turvallisen, helposti saavutettavan ja viihtyisän paikan tehdä ostoksia tai kokoontua kavereiden kanssa viettämään aikaa. Osa nuorista viettää tiloissa aikaansa päivittäin jopa useiden tuntien ajan, jolloin tila ja siellä kohdattavat ihmiset ovat todella tärkeitä. Nuorten reviireillä toiminnassa nämä nuoret otetaan mukaan käyttäjäasiantuntijoiksi.

Toiminnan muotoja ovat esimerkiksi:

Yhteistyökumppanit:

Teemme monipuolisesti yhteistyötä eri kauppakeskustoimijoiden, huoltoasemien ja vartiointialan yritysten kanssa. Vuoden 2018 yhteistyökumppaneita ovat:

  • Citycon Oyj
  • Securitas Oy
  • Osuuskauppa PeeÄssä
  • Osuuskauppa KPO
  • Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk
  • Savon ammattiopisto (turvallisuusala)

Lisäksi yhteistyötä tehdään toimintapaikkakuntien oleellisten tahojen kanssa, näitä ovat usein kunnan nuorisotoimi, kolmannen sektorin toimijat, vapaaehtoiset ja eri viranomaiset.

Tominnan perustiedot:

Toiminta-aika: 1.1.2017 alkaen
Rahoittaja: Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA)

Yhteystiedot
Ilkka Puomilahti
Nuorisomanageri
+358 44 730 0228
Ville Kukkurainen
Yhteisövaikuttaja
+358 40 157 7072
Pauliina Lampela
Asiantuntija
+358 44 727 3098
Henriikka Strengell
Kouluttaja
+358 40 662 6560

Sähköpostit muotoa etunimi.sukunimi@nuortenpalvelu.fi