Matkus Lounge

Matkus Lounge on vapaan oleilun tila Matkus Shopping Centerissä. Tilaa on suunniteltu yhdessä nuorten kanssa, mutta se on tarkoitettu kaikenikäisille ihmisille. Matkus Lounge tarjoaa kauppakeskuksessa aikaansa viettäville viihtyisän ja kodikkaan tilan, jossa on paljon istuinpaikkoja sohvista tuoleihin, pöytiä, pistorasioita ja kirjoja. Tila sijaitsee Matkus Shopping Centerin 2. kerroksessa Ikean päädyssä ja tilassa on myös oma nuorten tekemä Valistusvessa (joka toimii myös ihan oikeana WC:nä) ja keittiö mikroineen sekä jääkaappeineen.

 

 

 

 

 

Matkus Lounge avautui 3.7.2015 ja on tähän mennessä toiminut kahdessa eri liiketilassa kauppakeskuksen sisällä. Matkus Loungea kehitetään edelleen sen käyttäjien ja erityisesti nuorten toiveiden mukaan.

WP_20150625_12_36_32_Pro (2)Lounge12

Matkus Lounge on toteutettu yhteistyössä Matkus Shopping Centerin kanssa. Tilan sisustussuunnittelun on tehnyt sisustusarkkitehti Jonna Sirkkiä. Muun muassa Tekevä-luokan, Startti-pajan ja Kuopion Vinkkelin nuoret ovat olleet tilan toteutuksessa mukana.

Taustalla on Nuorten Palvelu ry:n eri hankkeissa tekemä työ kauppakeskuksissa ja muissa kaupallisissa tiloissa. Monet nuoret viettävät paljon aikaansa näissä tiloissa ja heille ne ovat erityisesti paikkoja tavata kavereita, tiloja kasvaa ja kuulua yhteiskuntaan. Nuorten suurimpina toiveina kauppakeskuksille eri puolella Suomea ovat istuinpaikat ja se, että tiloissa saa olla rauhassa. Lisäksi nuoret toivovat mm. pistorasioita ja omaehtoisen tekemisen mahdollisuuksia. Näitä toiveita olemme Matkus Loungessa lähteneet toteuttamaan.