Nuorten yö kauppakeskuksessa

Nuorten yö kauppakeskuksessa on Nuorten Palvelu ry:n valtakunnallisen Nuorten reviireillä -toiminnan järjestämä tapahtuma nuorille. Tapahtuman tarkoituksena on parantaa nuorten ja kauppakeskuksen henkilökunnan välistä kommunikaatiota ja sitä kautta vaikuttaa nuorten oloihin kauppakeskuksessa. Tapahtuman idea on saatu suoraan nuorilta itseltään, sillä heiltä olemme usein kuulleet toiveen kauppakeskusten pidemmistä aukioloajoista. Miksi ei siis tarjottaisi mahdollisuutta viettää koko yötä kauppakeskuksessa?

WP_20151106_23_46_31_Pro

Tapahtuma on järjestetty tähän mennessä kolmessa kauppakeskuksessa: Espoon Isossa Omenassa, Lahden Triossa ja Tampereen Koskikeskuksessa. Tapahtumat on järjestetty tiiviissä yhteistyössä Cityconin ja Securitaksen kanssa. Mukana on usein myös muita yhteistyökumppaneita, kuten kaupungin nuorisotoimi tai erilaisia järjestöjä.

 

Hyvä tietää – faktoja osallistujille
Majoitus tapahtuu kauppakeskuksen käytävillä makuupussissa. Kauppakeskuksen myymälät ja liikkeet menevät normaalisti kiinni, joten niiden palveluita ei ole mahdollista käyttää tapahtuman aikana.

Osallistujille tarjotaan välipala ja aamiainen. Välipala sisältää sämpylän/voileivän, hedelmiä ja joutavaksi mehua/vettä. Ilmoitathan mahdollisista ruoka-aina allergioista järjestäjille jo ennakkoon.

Alle 18-vuotiaat tarvitsevat kirjallisen luvan huoltajalta ennen tapahtuman alkamista. Lupalomakkeen saa järjestäjiltä ennakkoon. Huomioithan, että yö aikaan ei ole mahdollisuutta käydä ulkona ”happihyppelyllä” kauppakeskuksen ollessa kiinni. Tämä tarkoittaa, että tupakalla käyminen ei ole mahdollista 21:00–07:00 välisenä aikana.

Tapahtumassa otetaan kuvia, joita käytetään projektin viestinnässä. Kuvien julkaisua varten tarvitaan nuoren ja huoltajan lupa.

Ohjelma sisältää kauppakeskukseen tutustumisen (esimerkiksi paikkoja, joihin ei normaalisti pääse) ja liikunnallisia osuuksia. Huomioithan tämän miettiessäsi sopivaa varustusta. Suihkua ja erillistä pukeutumistilaa ei ole käytettävissä.

Tapahtumassa kiinnitetään huomiota osallistujien turvallisuuteen ja viranomaisilta saatuihin ohjeisiin sekä määräyksiin. Tapahtumaan osallistuneet on vakuutettu järjestäjien puolesta. Annettuja ohjeita on noudatettava ja mahdollisia turvavarusteita käytettävä niin määrättäessä.

Lisätietoja tapahtumaan liittyvistä asioista voit tiedustella tapahtumasta vastaavalta Ilkka Puomilahdelta: ilkka.puomilahti @ nuortenpalvelu.fi tai puh. 044 7300 228

 

Osallistujien varusteluettelo:

Varusteluettelo on viitteellinen. Pakollisia varusteita ei ole. Listalla olevia tavaroita voi ottaa oman harkinnan mukaan. Makuupussin ja -alustan saa lainaan tapahtuman järjestäjiltä (omat voi ottaa).

 • Henkilökohtaiset hygieniavälineet (esim. hammasharja)
 • Pikkupyyhe
 • Nukkumisasu
 • Taskulamppu
 • Vaihtovaatteet
 • Tyyny ja unilelu
Yölliset potkulautailijat Isossa Omenassa

Yölliset potkulautailijat Isossa Omenassa


Viitteellinen ohjelmarunko:
 

20:00 Kokoontuminen
20:30 Aloitus

 • Tervetuloa
 • Ohjelman läpikäynti
 • Turvallisuusohjeet ja säännöt
 • Yöpymisohjeet
 • Ruokailut
 • Muu pakollinen tiedottaminen
 • Kauppakeskuspäällikön ja järjestyksenvalvojan puheenvuoro
Yöpymisalue Isossa Omenassa

Yöpymisalue Isossa Omenassa

21:30 Tutustuminen kauppakeskukseen
22:30 Ohjelma 1
23:30 Ruokailu
00:00 Ohjelma 2
01:30 Kokoontumien yöpymisalueelle
02:00 Hiljaisuus
06:45 Herätys
07:00 Aamupala
07:30 Kiitokset, palautekeskustelu, kotiin lähtö

 

Muutokset ohjelmaan ovat mahdollisia. Pieniä muutoksia kellonaikoihin aiheuttaa eri kauppakeskusten tekniset asiat, kuten kokoontumispaikan vapautumisaika. Tapahtuman järjestäjiltä saat ohjelman, jossa on paikkansa pitävä ohjelma ja kokoontumispaikka.