Tule vapaaehtoiseksi

 

Nuorten Palvelu ry:n vapaaehtoistyön tavoitteena on koota yhteen innostuneita ihmisiä tukemaan heikommassa asemassa olevia nuoria eri tavoin.

Kiitos, että haluat toimia kanssamme nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi! Kaikki toimintamme on vapaaehtoisille maksutonta eikä vaadi erityistaitoja – me perehdytämme toimintaan ja tuemme.

Tutustu vapaaehtoismahdollisuuksiimme alta ja kysy rohkeasti lisää! 

 

 

”En ole päivääkään katunut Zemppariksi lähtemistä. Olen saanut tähän asti enemmän kuin uskalsin koskaan odottaa ja toivon, että toiminta jatkuu vahvana tulevaisuuteen, koska tätä tarvitaan.” 

Zempparin kommentti toiminnasta

 

Sinustako Zemppari?

Zemppari-toiminnassa vapaaehtoiset aikuiset toimivat kaverina ja tukena nuorelle arjen haasteissa. Tuen tarve on yksilöllinen ja voi liittyä esim. opiskeluun, ihmissuhteisiin, kouluun tai mielenterveyteen liittyviin haasteisiin. Zemppari on turvallinen aikuinen nuoren rinnalla, joka haluaa auttaa ja uskaltaa asettaa rajoja. Zemppari voi olla nuorelle avuksi kuuntelemalla ja olemalla läsnä nuoren arjessa. Yhdessä tekeminen voi olla mitä vain kahvilla ja ulkoilemassa käymisestä työhakemusten täyttämisessä avustamiseen.

Tuettava nuori ja Zemppari tapaavat 2–4 krt kuukaudessa ja etsivät yhdessä ratkaisuja arjen haasteisiin. Zemppari ohjaa nuorta harrastustoimintaan, motivoi koulun- ja työssäkäyntiin sekä toimii tasavertaisena keskustelukumppanina. Edellytys Zempparina toimimiselle on täysi-ikäisyys sekä kiinnostus toimia nuorten parissa. Järjestämme Zemppareille koulutuksen, ohjausta ja virkistystoimintaa.  Zempparina voit toimia tällä hetkellä Kuopiossa ja Varkaudessa.

Zemppari- ja Verkkozemppari-toiminnasta kiinnostuneille järjestämme yhteisen koulutuksen torstaina 31.3. klo 17–20 Kuopiossa. Toinen koulutus vain Zemppareille on la 2.4. klo 9.30–15.30.
Ilmoittaudu mukaan tai kysy lisää: Milla Romppanen, 040 023 1693, milla.romppanen@nuortenpalvelu.fi.

Lue lisää Zemppari-toiminnasta tästä linkistä!

Kaksi henkilöä pelaa lautapeliä pöydän ääressä ja toinen katsoo sivuun ja hymyilee.

Tule VerkkoZemppariksi

Uskotko, että jokaisella nuorella on oikeus tulla kuulluksi ja autetuksi? Sujuuko sinulta kirjoittamalla kohtaaminen digitaalisessa ympäristössä? Tykkäätkö tiimityöstä? Hae VerkkoZemppariksi! 

VerkkoZempparina olet mukana yhdessä Nuorten Palvelu ry:n työntekijöiden kanssa valvomassa ja osallistumassa nuorten keskusteluun vertaisalusta Vertzissä Discordissa. Keskustelujen aiheet vaihtelevat päivän kuulumisista vakaviinkin aiheisiin. Vertzi on monelle nuorelle tärkeä tukipilari ja vakituinen keskustelukanava. Tavoitteena on luoda turvallinen yhteisö, johon nuoret voivat tuntea kuuluvansa ja jossa he tulevat kuulluksi.  

Voit valita itsellesi parhaiten sopivat päivystysajat, päivystitpä sitten kerran viikossa tai kerran kuukaudessa. VerkkoZempparina voit toimia tällä hetkellä Kuopiossa.

Zemppari- ja Verkkozemppari-toiminnasta kiinnostuneille järjestämme yhteisen koulutuksen torstaina 31.3. klo 17–20 Kuopiossa. Toinen koulutus vain VerkkoZemppareille on ma 4.4. klo 16–19.
Ilmoittaudu mukaan tai kysy lisää: Maarit, 050 358 0120, vertzaajat@nuortenpalvelu.fi.

Lue lisää Vertzi-toiminnasta tästä linkistä!

 

Ryhdy Metkakaveriksi!

Metkakaveri on täysi-ikäinen vapaaehtoinen kaveri 18–29 -vuotiaalle. Metkakaveri auttaa nuorta arjen pulmissa muutaman kerran kuussa, enintään neljän kuukauden ajan. Nuoret kaipaavat apua esimeriksi kaupassa käyntiin, asunnon etsintään, harrastuksen aloittamiseen tai uuden taidon opetteluun. Toiminnasta ei synny kuluja Metkakaverille tai nuorelle. Nuorten Palvelun Meidän kylän nuoret -hankkeen työntekijät perehdyttävät vapaaehtoisen sekä tukevat ja ohjaavat tehtävässä. Metkakaverina voit tällä hetkellä toimia Nilsiässä.

Lue lisää Meidän kylän nuoret -hankkeesta tästä linkistä!

Seuraava perehdytys Metkakaveriksi torstaina 31.3. klo 17–20 Nilsiässä.
Ilmoittaudu mukaan tai kysy lisää: Tuomas Puustinen, p. 050 549 7897, tuomas.puustinen@nuortenpalvelu.fi.

 

Tuomas Puustinen

yhteisökehittäjä
Meidän kylän nuoret -hanke

050 549 7897
tuomas.puustinen@nuortenpalvelu.fi

Milla Romppanen

vapaaehtoistoiminnan asiantuntija
Zemppari-toiminta

040 023 1693
milla.romppanen@nuortenpalvelu.fi

Maarit

vapaaehtoistoiminnan asiantuntija
Vertzi

050 358 0120
vertzaajat@nuortenpalvelu.fi

Nuorten Palvelu ry
Asemakatu 7
70110 Kuopio

nuortenpalvelu@
nuortenpalvelu.fi

Y-tunnus 0292537-3

Zemppari

Vertzi

Etsivä Nettityö

Nuorten reviireillä

Meidän kylän nuoret

Asiantuntijapalvelut

Vaikuttamistoiminta

Tule vapaaehtoiseksi!