ZEMPPARI

VERTZI

MEIDÄN KYLÄN NUORET

NUORTEN REVIIREILLÄ

TULE VAPAAEHTOISEKSI!

ASIANTUNTIJAPALVELUT

VAIKUTTAMISTOIMINTA

Nilsiä

 

Alta voit tutkiskella Meidän kylän nuoret -toimintaa Nilsiässä. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

 

 

METKAKAVERI

= vapaaehtoiset Metkakaverit tarjoavat apua nuorille aikuisille yksilöllisesti arkisissa pulmissa.

Toiminnan nuoret ovat iältään 16–29-vuotiaita. Jokaisen tuen tarve on yksilöllinen, ja voi liittyä esimerkiksi harrastuksen etsimiseen, itsenäistymiseen, ulkona käymiseen, bussilla kulkemiseen yms. Vapaaehtoinen auttaa yhtä nuorta kerrallaan nuoren oman tavoitteen saavuttamisessa tapaamalla häntä kasvokkain. Tapaamisia on pari kertaa kuussa 2–4:n kuukauden ajan. Toiminta on sekä nuorelle että vapaaehtoiselle maksutonta eikä aiheuta kuluja.

 

HALUAISITKO METKAKAVERIKSI?

Metkakaverina voit tarjota pienellä vaivalla suuren avun oman kylän nuorelle. Vapaaehtoiselta edellytämme täysi-ikäisyyttä ja luotettavuutta. Toiminnasta ei synny kuluja. Vapaaehtoinen saa perehdytyksen, tukea ja ohjausta Nuorten Palvelu ry:n työntekijöiltä. Matka Metkakaveriksi alkaa, kun täytät sivun alalaidasta löytyvän lomakkeen!

TUETTU VAPAAEHTOISTOIMINTA

Tuetulla vapaaehtoistoiminnalla tarkoitamme sitä, että vapaaehtoistehtävään on saatavilla tavallista enemmän perehdytystä, tukea ja rinnalla kulkemista ennen tehtävää ja tehtävän aikana.

Vapaaehtoisella voi olla esim. fyysisiä, sosiaalisia tai mielenterveydellisiä tekijöitä, jotka vaikuttavat lähtemiseen, yhdessä oloon ja kohtaamiseen muiden ihmisten kanssa.

Tuetussa vapaaehtoistoiminnassa kierretään osallistumisen esteet ja otetaan kunkin ihmisen vahvuudet ja potentiaali käyttöön. Tekemisellä luodaan hyvinvointia lisääviä kokemuksia vapaaehtoistoiminnasta.

Jokainen tehtävä räätälöidään vapaaehtoistoimijan lähtökohdista käsin ja mietitään yhdessä, mikä olisi mielekästä tekemistä.

Toiminta on mahdollista Juankoskella, Nilsiässä, Tuusniemellä ja Suonenjoella.

 

Miisa Manninen

yhteisökehittäjä
Meidän kylän nuoret -hanke

050 549 7897
miisa.manninen@nuortenpalvelu.fi

 

 
Meidän kylän nuoret -logo

Nuorten Palvelu ry
Vuorikatu 26 B., 6 krs.
70100 Kuopio

nuortenpalvelu@
nuortenpalvelu.fi

Y-tunnus 0292537-3