Nuorten reviireillä

Nuorten reviireillä -toiminnassa työskennellään kaupallisissa ympäristöissä, kuten kauppakeskuksissa ja liikennemyymälöissä, joissa nuoret hengailevat ja viettävät aikaansa runsaasti. Paljon aikaansa kaupallisissa tiloissa viettäville nuorille tilat ovat tärkeitä sosiaalisen elämän tiloja, joissa kohdataan niin vertaisia kuin tärkeäksi ja tutuksi tulevaa tilojen henkilökuntaakin. Parhaimmillaan kaupallinen tila luo siellä aikaansa viettäville nuorille turvallisuutta ja antaa tukea sekä tilaa kasvulle. Kaupallisten tilojen nuoria kohtaava henkilökunta antaa osansa tälle hyväksyvällä suhtautumisella, myönteisillä ja nuoria tukevilla kohtaamisilla sekä puuttumalla huolestuttaviin tilanteisiin yhteistyössä eri sektoreiden toimijoiden kanssa.

Toimintamme on valtakunnallista ja tapahtuu vuonna 2020 ensisijaisesti kauppakeskuksissa eri puolilla Suomea. Tavoitteenamme on tiivistetysti:

  • Vahvistaa 10-18-vuotiaiden kaupallisissa tiloissa paljon aikaansa viettävien nuorten hyvinvointia, osallisuutta, yhdenvertaisuutta ja turvallisuutta.
  • Parantaa kaupallisissa tiloissa työskentelevän ja nuoria kohtaavan henkilökunnan (erityisesti järjestyksenvalvojat, vartijat, myyjät) valmiuksia ja osaamista kohdata nuoret myönteisesti sekä puuttua huolta aiheuttaviin tilanteisiin asiaan kuuluvalla tavalla.
  • Lisätä turvallisia aikuisia sinne, missä nuoret jo valmiiksi ovat.
  • Tehostaa ja edesauttaa kaupallisten tilojen toimintaa osana paikkakunnan oleellisia verkostoja.

 

Toimintaa henkilökunnan osaamisen kehittämiseksi ja nuorten osallisuuden varmistamiseksi

Nuorten reviireillä -toiminnan ytimessä ovat Noja – Nuorten oma järjestyksenvalvoja® -toiminta ja Plan On -nuorten suunnittelutyö. Näiden prosessien tärkeänä osana ovat usein myös:

Toimintamme perustuu yhteistyöhön kauppakeskusten, vartiointialan yritysten, nuorisotyön, viranomaisten ja kolmannen sektorin kanssa. Pitkäaikaisimmat yritysyhteistyökumppanimme ovat Citycon Oyj, Securitas Oy ja eri alueosuuskaupat. Vuonna 2020 teemme yhteistyötä lisäksi mm. seuraavien tahojen kanssa: kauppakeskus Sampokeskus, Vantaan nuorisopalvelut, Lahden nuorisopalvelut, Vuosaaren nuorisoyksikkö, Lappeenrannan nuorisotoimi, Olarin seurakunta, Nuorisotyö raiteilla ja Tampereen kaupungin etsivä nuorisotyö – vain muutaman nimetäksemme.

 

Kymmenen vuotta yritysyhteistyötä nuorten hyvinvoinnin eteen

Nuorten reviireillä -toiminta on ollut Nuorten Palvelu ry:n vakiintunut toimintamuoto vuodesta 2017 alkaen. Toiminta on jatkoa vuosina 2014–2016 toimineelle samannimiselle projektille sekä sitä edeltävästi vuosina 2010 – 2013 toimineelle ABC kohtaa nuoria -hankkeelle ja vuosina 2012 – 2014 toimineelle Kauppakeskusten nuoret -hankkeelle. Nuorten Palvelu ry:lle myönnettiin RAY:n Vaikuttavaa! -tunnustus vuonna 2014. Tunnustus myönnettiin toimintamallien kehittämisestä nuorten kohtaamiseen yhteistyössä ABC-liikennemyymälöiden kanssa. Vaikuttavaa! -tunnustuksen perusteluina on kohderyhmien tavoittaminen ja merkittävä hyötyminen toiminnasta sekä tavoiteltujen ja pysyvien tulosten saavuttaminen.

 

Pauliina Lampela

asiantuntija
Nuorten reviireillä -toiminta

yritysyhteistyö, Noja-toiminta, viestintä

+358 44 727 3098

pauliina.lampela@nuortenpalvelu.fi

Ilkka Puomilahti

yhteisökehittäjä
Nuorten reviireillä -toiminta

nuorten osallisuus, harjoittelijat, talous

+358 44 730 0228
ilkka.puomilahti@nuortenpalvelu.fi

Taina Worster

yhteisökehittäjä
Nuorten reviireillä -toiminta

verkostoyhteistyö, arviointi ja seuranta

+358 40 662 6560
taina.worster@nuortenpalvelu.fi

NP:n toimisto heinäkuun kiinni

Tulliportinkadun toimiston ovet ovat suljettuina heinäkuun 2020 ajan henkilöstön kesälomien vuoksi. Toiminnoista Etsivä Nettityö ja vertzi palvelevat tavanomaiseen tapaansa läpi koko kesän. Etsivä Nettityö auki sunnuntai-, maanantai- ja tiistai-iltaisin klo...

lue lisää

Valtakunnallista työtä korona-aikana

Nuorten reviireillä -tiimi on nyt tehnyt pääosin etätyötä kuusi viikkoa. Reissutauko on mahdollistanut monien rästiin jääneiden töiden ja erilaisen suunnittelun toteuttamisen, mutta paluu ydintyöhön alkaa kyllä jo tiimiläisiä poltella. Nuorten Palvelun toiminnassa...

lue lisää

NP:n toimisto heinäkuun kiinni

Tulliportinkadun toimiston ovet ovat suljettuina heinäkuun 2020 ajan henkilöstön kesälomien vuoksi. Toiminnoista Etsivä Nettityö ja vertzi palvelevat tavanomaiseen tapaansa läpi koko kesän. Etsivä Nettityö auki sunnuntai-, maanantai- ja tiistai-iltaisin klo...

lue lisää

vertzi online 1.3 alkaen!

vertzi aukeaa taas!vertzi on ryhmächat 13-29-vuotiaille nuorille, joka toimii Discord -alustalla. Voit tulla vertziin juttelemaan ja viettämään aikaa yhdessä muiden nuorten kanssa!vertzi on avoinna sunnuntai ja maanantai iltaisin klo 18-21. Poikkeusaukioloajoista...

lue lisää

Nuorten Palvelu ry
Tulliportinkatu 34
70100 Kuopio

puh. 0400 182 047
nuortenpalvelu@
nuortenpalvelu.fi

Y-tunnus 0292537-3

Toimintaa on tukemassa: