ZEMPPARI

VERTZI

MEIDÄN KYLÄN NUORET

NUORTEN REVIIREILLÄ

TULE VAPAAEHTOISEKSI!

ASIANTUNTIJAPALVELUT

VAIKUTTAMISTOIMINTA

Tule vapaaehtoiseksi

 

Nuorten Palvelu ry:n vapaaehtoistyön tavoitteena on koota yhteen innostuneita ihmisiä tukemaan heikommassa asemassa olevia nuoria eri tavoin.

Kiitos, että haluat toimia kanssamme nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi! Kaikki toimintamme on vapaaehtoisille maksutonta eikä vaadi erityistaitoja – me perehdytämme toimintaan ja tuemme.

Tutustu vapaaehtoismahdollisuuksiimme alta ja kysy rohkeasti lisää! 

 

 

”En ole päivääkään katunut Zemppariksi lähtemistä. Olen saanut tähän asti enemmän kuin uskalsin koskaan odottaa ja toivon, että toiminta jatkuu vahvana tulevaisuuteen, koska tätä tarvitaan.” 

Zempparin kommentti toiminnasta

. Myös Varkautelaiset kiinnostuneet ovat tervetulleita etänä tähän koulutukseen! 

Sinustako Zemppari?

Zemppari-toiminnassa vapaaehtoiset aikuiset toimivat kaverina ja tukena nuorelle arjen haasteissa. Tuen tarve on yksilöllinen ja voi liittyä esim. opiskeluun, ihmissuhteisiin tai mielenterveyteen liittyviin haasteisiin.  Zemppari on nuoren rinnalla turvallinen aikuinen, joka haluaa auttaa ja uskaltaa asettaa rajoja. Zemppari voi olla nuorelle avuksi kuuntelemalla ja olemalla läsnä nuoren arjessa. Yhdessä tekeminen voi olla mitä vain kahvilla ja ulkoilemassa käymisestä työhakemusten täyttämisessä avustamiseen.

Tuettava nuori ja Zemppari tapaavat 2–4 kertaa kuukaudessa keskimäärin vuoden ajan ja etsivät yhdessä ratkaisuja arjen haasteisiin. Zemppari ohjaa nuorta harrastustoimintaan, motivoi koulun- ja työssäkäyntiin sekä toimii tasavertaisena keskustelukumppanina. Edellytys Zempparina toimimiselle on täysi-ikäisyys sekä kiinnostus toimia nuorten parissa. Järjestämme Zemppareille koulutuksen, ohjausta ja virkistystoimintaa.  Zempparina voit toimia tällä hetkellä Kuopiossa ja Varkaudessa.

HUOM! Aloitamme toimintaa myös Siilinjärvellä! Tervetuloa mukaan!

Zemppari- ja Verkkozemppari-toiminnasta kiinnostuneille järjestämme yhteisiä koulutuksia. Koulutus koostuu kahdesta osuudesta, joista ensimmäinen osuus järjestetään yhdessä VerkkoZemppareiden kanssa, ja toinen osuus on perehdytys itse Zemppari-toimintaan.

Kevään seuraava koulutuskokonaisuus on:

Kuopiossa: Yhteinen osuus tiistaina 7.5. klo 17-20 ja Zemppareiden perehdytys tiistaina 14.5. Jos olet Varkaudesta tai Siilinjärveltä ja kiinnostunut toimintaan niin olet tervetullut etänä tähän koulutukseen!

Voit osoittaa kiinnostuksesi sivun alalaidan lomakkeella tai kysyä lisää: Antton Raschka, 040 487 4683, antton.raschka@nuortenpalvelu.fi

Lue lisää Zemppari-toiminnasta tästä linkistä!

 

 

Kaksi henkilöä pelaa lautapeliä pöydän ääressä ja toinen katsoo sivuun ja hymyilee.

Tule VerkkoZemppariksi

Uskotko, että jokaisella nuorella on oikeus tulla kuulluksi ja autetuksi? Sujuuko sinulta kirjoittamalla kohtaaminen digitaalisessa ympäristössä? Tykkäätkö tiimityöstä? Hae VerkkoZemppariksi! 

VerkkoZempparina olet mukana yhdessä Nuorten Palvelu ry:n työntekijöiden kanssa valvomassa ja osallistumassa nuorten keskusteluun vertaisalusta Vertzissä Discordissa. Keskustelujen aiheet vaihtelevat päivän kuulumisista vakaviinkin aiheisiin. Vertzi on monelle nuorelle tärkeä tukipilari ja vakituinen keskustelukanava. Tavoitteena on luoda turvallinen yhteisö, johon nuoret voivat tuntea kuuluvansa ja jossa he tulevat kuulluksi.  

Voit valita itsellesi parhaiten sopivat päivystysajat, päivystitpä sitten kerran viikossa tai kerran kuukaudessa. VerkkoZempparina voit toimia valtakunnallisesti etänä! Kuopionseudulla voit myös vaihtoehtoisesti tulla toimistollemme tekemään työntekijän kanssa.

Zemppari- ja Verkkozemppari-toiminnasta kiinnostuneille järjestämme yhteisen koulutuksen. Koulutus koostuu kahdesta osuudesta, joista ensimmäinen osuus järjestetään yhdessä VerkkoZemppareiden kanssa, ja toinen osuus on perehdytys Zemppari-toimintaan.

Kevään seuraava koulutuskokonaisuus on: Yhteinen osuus tiistaina 7.5 klo 17-20 ja VerkkoZemppareiden osuus maanantaina 13.5. klo 16-19.

Ilmoittaudu mukaan tai osoita kiinnostuksesi sivun alalaidan lomakkeella tai kysy lisää: Maarit, 050 358 0120, vertzaajat@nuortenpalvelu.fi.

Lue lisää VerkkoZemppari-toiminnasta tästä linkistä!

 

Ryhdy Metkakaveriksi!

Metkakaveri on täysi-ikäinen vapaaehtoinen kaveri 16–29 -vuotiaalle. Metkakaveri auttaa nuorta arjen pulmissa muutaman kerran kuussa, enintään neljän kuukauden ajan.

Nuoret kaipaavat apua esimeriksi kaupassa käynnissä, asunnon etsinnässä, harrastuksen aloittamisessa tai uuden taidon opettelussa. Toiminnasta ei synny kuluja Metkakaverille tai nuorelle.

Nuorten Palvelun Meidän kylän nuoret -hankkeen työntekijät perehdyttävät vapaaehtoisen sekä tukevat ja ohjaavat tehtävässä. Metkakaverina voit tällä hetkellä toimia Juankoskella, Nilsiässä ja Suonenjoella.

Jos olet kiinnostunut olemaan Metkakaveri, voit osoittaa kiinnostuksesi sivun alalaidan lomakkeella tai kysyä lisää:
Miisa Manninen
p. 050 549 7897
miisa.manninen@nuortenpalvelu.fi

 

 

Rupea Olkkari-vapaaehtoiseksi!

Olkkari-toiminta on yhteisöllisiä kokoontumista ja toimintaa 16–29-vuotiaille nuorille aikuisille. Tavoitteena on tarjota nuorille aikuisille kohtaamispaikka vertaisten ja aikuisten ohjaajien kanssa turvallisessa ympäristössä.

Yhteisöllisestä ryhmätoimintaa toteutetaan nuorten toiveita kuunnellen ja heidät suunnitteluun osallistaen. Olkkareita on Juankoskella ja Suonenjoella.

Apuohjaajan tehtävänä on toimia Olkkarissa turvallisena aikuisena nuorisoalan ammattilaisen rinnalla, ideoida iltojen sisältöjä työntekijöiden ja nuorten kanssa, huolehtia hyvästä ilmapiiristä ja jutella nuorten kanssa.
Voit tulla Olkkariin mukaan omien mahdollisuuksiesi mukaan joko joka kerralle tai harvemmin.

Olkkareissa on mukana nuorisoalan ammattilaisia, joka on viime kädessä vastuussa toiminnasta ja turvallisuudesta, eikä vapaaehtoinen koskaan toimi yksin. Vapaaehtoiselta edellytämme täysi-ikäisyyttä ja luotettavuutta.

Jos olet kiinnostunut olemaan Olkkari-vapaaehtoinen, voit osoittaa kiinnostuksesi sivun alalaidan lomakkeella tai kysyä lisää:
Miisa Manninen
p. 050 549 7897
miisa.manninen@nuortenpalvelu.fi

 

Lue lisää Meidän kylän nuoret -hankkeesta tästä linkistä!

 

Mukaan voit ilmoittautua tai osoittaa kiinnostuksesi yhteen tai useampaan vapaaehtoistoimintoomme alla olevalla lomakkeella tai klikkaamalla sen auki tästä.

 

Antton Raschka

vapaaehtoistoiminnan asiantuntija

Zemppari-toiminta
nuoret ja vapaaehtoiset

040 487 4683
antton.raschka@nuortenpalvelu.fi

Maarit

vapaaehtoistoiminnan asiantuntija
Vertzi

050 358 0120
vertzaajat@nuortenpalvelu.fi

Miisa Manninen

yhteisökehittäjä
Meidän kylän nuoret -hanke

050 549 7897
miisa.manninen@nuortenpalvelu.fi

 

 

Nuorten Palvelu ry
Vuorikatu 26 B., 6 krs.
70100 Kuopio

nuortenpalvelu@
nuortenpalvelu.fi

Y-tunnus 0292537-3