Tule vapaaehtoiseksi

 

Nuorten Palvelu ry:n vapaaehtoistyön tavoitteena on koota yhteen innostuneita ihmisiä tukemaan heikommassa asemassa olevia nuoria eri tavoin.

Kiitos, että haluat toimia kanssamme nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi! Kaikki toimintamme on vapaaehtoisille maksutonta eikä vaadi erityistaitoja – me perehdytämme toimintaan ja tuemme.

Tutustu vapaaehtoismahdollisuuksiimme alta ja kysy rohkeasti lisää! 

 

 

”En ole päivääkään katunut Zemppariksi lähtemistä. Olen saanut tähän asti enemmän kuin uskalsin koskaan odottaa ja toivon, että toiminta jatkuu vahvana tulevaisuuteen, koska tätä tarvitaan.” 

Zempparin kommentti toiminnasta

Sinustako Zemppari?

Zemppari-toiminnassa vapaaehtoiset aikuiset toimivat kaverina ja tukena nuorelle arjen haasteissa. Tuen tarve on yksilöllinen ja voi liittyä esim. opiskeluun, ihmissuhteisiin tai mielenterveyteen liittyviin haasteisiin.  Zemppari on nuoren rinnalla turvallinen aikuinen, joka haluaa auttaa ja uskaltaa asettaa rajoja. Zemppari voi olla nuorelle avuksi kuuntelemalla ja olemalla läsnä nuoren arjessa. Yhdessä tekeminen voi olla mitä vain kahvilla ja ulkoilemassa käymisestä työhakemusten täyttämisessä avustamiseen.

Tuettava nuori ja Zemppari tapaavat 2–4 kertaa kuukaudessa keskimäärin vuoden ajan ja

etsivät yhdessä ratkaisuja arjen haasteisiin. Zemppari ohjaa nuorta harrastustoimintaan, motivoi koulun- ja työssäkäyntiin sekä toimii tasavertaisena keskustelukumppanina. Edellytys Zempparina toimimiselle on täysi-ikäisyys sekä kiinnostus toimia nuorten parissa. Järjestämme Zemppareille koulutuksen, ohjausta ja virkistystoimintaa.  Zempparina voit toimia tällä hetkellä Kuopiossa ja Varkaudessa.

Zemppari- ja Verkkozemppari-toiminnasta kiinnostuneille järjestämme yhteisiä koulutuksia. Koulutus koostuu kahdesta osuudesta, joista ensimmäinen osuus järjestetään yhdessä VerkkoZemppareiden kanssa, ja toinen osuus on perehdytys itse Zemppari-toimintaan. Syksyn 2023 koulutusten 1. osuudet järjestetään 21.9. ja 16.11.

Voit osoittaa kiinnostuksesi sivun alalaidan lomakkeella tai kysyä lisää: Milla Romppanen, 040 023 1693, milla.romppanen@nuortenpalvelu.fi.

Lue lisää Zemppari-toiminnasta tästä linkistä!

 

 

Kaksi henkilöä pelaa lautapeliä pöydän ääressä ja toinen katsoo sivuun ja hymyilee.

Tule VerkkoZemppariksi

Uskotko, että jokaisella nuorella on oikeus tulla kuulluksi ja autetuksi? Sujuuko sinulta kirjoittamalla kohtaaminen digitaalisessa ympäristössä? Tykkäätkö tiimityöstä? Hae VerkkoZemppariksi! 

VerkkoZempparina olet mukana yhdessä Nuorten Palvelu ry:n työntekijöiden kanssa valvomassa ja osallistumassa nuorten keskusteluun vertaisalusta Vertzissä Discordissa. Keskustelujen aiheet vaihtelevat päivän kuulumisista vakaviinkin aiheisiin. Vertzi on monelle nuorelle tärkeä tukipilari ja vakituinen keskustelukanava. Tavoitteena on luoda turvallinen yhteisö, johon nuoret voivat tuntea kuuluvansa ja jossa he tulevat kuulluksi.  

Voit valita itsellesi parhaiten sopivat päivystysajat, päivystitpä sitten kerran viikossa tai kerran kuukaudessa. VerkkoZempparina voit toimia valtakunnallisesti etänä! Kuopionseudulla voit myös vaihtoehtoisesti tulla toimistollemme tekemään työntekijän kanssa.

Zemppari- ja Verkkozemppari-toiminnasta kiinnostuneille järjestämme yhteisen koulutuksen. Koulutus koostuu kahdesta osuudesta, joista ensimmäinen osuus järjestetään yhdessä VerkkoZemppareiden kanssa, ja toinen osuus on perehdytys Zemppari-toimintaan. Syksyn 2023 koulutusten 1. osuudet järjestetään 21.9. ja 16.11.

Ilmoittaudu mukaan tai osoita kiinnostuksesi sivun alalaidan lomakkeella tai kysy lisää: Maarit, 050 358 0120, vertzaajat@nuortenpalvelu.fi.

Lue lisää VerkkoZemppari-toiminnasta tästä linkistä!

 

Ryhdy Metkakaveriksi!

Metkakaveri on täysi-ikäinen vapaaehtoinen kaveri 16–29 -vuotiaalle. Metkakaveri auttaa nuorta arjen pulmissa muutaman kerran kuussa, enintään neljän kuukauden ajan. Nuoret kaipaavat apua esimeriksi kaupassa käyntiin, asunnon etsintään, harrastuksen aloittamiseen tai uuden taidon opetteluun. Toiminnasta ei synny kuluja Metkakaverille tai nuorelle. Nuorten Palvelun Meidän kylän nuoret -hankkeen työntekijät perehdyttävät vapaaehtoisen sekä tukevat ja ohjaavat tehtävässä. Metkakaverina voit tällä hetkellä toimia Nilsiässä.

Lue lisää Meidän kylän nuoret -hankkeesta tästä linkistä!

Jos olet kiinnostunut olemaan Metkakaveri, voit osoittaa kiinnostuksesi sivun alalaidan lomakkeella tai kysyä lisää:  Noora Silvennoinen, p. 050 553 4474, noora.silvennoinen@nuortenpalvelu.fi.

 

Mukaan voit ilmoittautua tai osoittaa kiinnostuksesi yhteen tai useampaan vapaaehtoistoimintoomme alla olevalla lomakkeella tai klikkaamalla sen auki tästä.

 

Milla Romppanen

vapaaehtoistoiminnan asiantuntija
Zemppari-toiminta

040 023 1693
milla.romppanen@nuortenpalvelu.fi

Maarit

vapaaehtoistoiminnan asiantuntija
Vertzi

050 358 0120
vertzaajat@nuortenpalvelu.fi

Noora Silvennoinen

yhteisökehittäjä
Meidän kylän nuoret

050 553 4474
noora.silvennoinen@nuortenpalvelu.fi

Nuorten Palvelu ry
Asemakatu 7
70110 Kuopio

nuortenpalvelu@
nuortenpalvelu.fi

Y-tunnus 0292537-3

Zemppari

Vertzi

Etsivä Nettityö

Nuorten reviireillä

Meidän kylän nuoret

Asiantuntijapalvelut

Vaikuttamistoiminta

Tule vapaaehtoiseksi!