ZEMPPARI

VERTZI

MEIDÄN KYLÄN NUORET

NUORTEN REVIIREILLÄ

TULE VAPAAEHTOISEKSI!

ASIANTUNTIJAPALVELUT

VAIKUTTAMISTOIMINTA

”Virkistävää toimintaa samanhenkisten kanssa sekä itselle että tuettavalle.”

Zempparin kommentti toiminnasta

 

Zemppari-toiminta

Zemppari-toiminta on tukihenkilötoimintaa 13–29 -vuotiaille nuorille. Zemppari on koulutuksemme käynyt täysi-ikäinen luotettava vapaaehtoinen, joka toimii nuoren kaverina vapaa-ajalla ja tukijana arjen kiemuroissa. Toiminnan toteuttamisen lähtökohtana on nuoren yksilöllisen tilanteen ja tuen tarpeen huomioiminen. Tuen tarve voi liittyä esimerkiksi perhetilanteeseen, ihmissuhteisiin, vapaa-ajanviettoon, opiskeluun, työssäkäyntiin tai mielenterveyteen liittyvin haasteisiin. 

Toimintaa on Kuopiossa ja Varkaudessa. 

Varkaudessa Zemppari-toiminnasta vastaa Erja Kainulainen, 040 841 7400, erja.kainulainen@varkaus.fi. 

 

Nuori, haluatko oman Zempparin?

Kaipaatko kaveria mukaan elokuviin tai harrastuksen etsintään? Onko sinun hankala lähteä kotoa? Zempparimme ovat esimerkiksi juuri tällaisia tilanteita varten. Toiminta on maksutonta, eikä siitä synny kustannuksia sinulle tai Zempparille.  

Jos olet noin 13–29 -vuotias pohjoissavolainen lapsi tai nuori, meidän kauttamme sinun on mahdollista saada aikuinen, luotettava ihminen arjen tueksi eli Zemppariksi.

Zemppari ja zempattava tapaavat sopimuksen mukaan 2–4 kertaa kuukaudessa. Toiminta lähtee siitä, mitä sinä haluat tehdä. Voit esittää myös toiveita siitä, millaisen Zempparin haluaisit itsellesi (esim. sukupuoli, harrastukset jne.), mutta emme välttämättä pysty takaamaan kaikkia toiveita täyttävää Zempparia.

Jos haluat oman Zempparin, ole yhteydessä Lauraan tai Anttoniin esimerkiksi WhatsAppilla. Yhteystiedot ovat sivun alalaidassa.

 

Seuraava tulossa oleva koulutus

 

Kevään 2024 seuraava koulutus: Zemppareiden ja VerkkoZemppareiden yhteinen osuus on tiistaina 7.5. klo 17-20 ja Zemppareiden perehdytys tiistaina 14.5. klo 17-20. Myös Varkautelaiset kiinnostuneet ovat tervetulleita etänä tähän koulutukseen!

 HUOM! Aloitemma toimintaa myös Siilinjärvellä! Jos olet sieltä päin ja kiinnostunut toiminnastamme, niin tervetuloa mukaan!

 

Lisätietoja Zempparina olemisesta ja järjestömme muista vapaaehtoisuuksista saat tästä linkistä.


 

Turvallisuutta nuorille

Nuorten Palvelu ry huolehtii siitä, että vapaaehtoistoimintamme on nuorille turvallista. Pyydämme kaikilta nuorten kanssa toimivilta vapaaehtoistoimintaan koulutettavilta suostumuksen rikostaustaotteen pyytämiseksi Oikeusrekisterikeskuksesta (Laki lasten kanssa toimivien vapaaehtoisten rikostaustan selvittämisestä 148/2014).

Mukaan voit ilmoittautua tai osoittaa kiinnostuksesi yhteen tai useampaan vapaaehtoismuotoomme alla olevan lomakkeella tai klikkaamalla sen auki tästä.

 

Milla Romppanen

vapaaehtoistoiminnan asiantuntija

Zemppari-toiminta
yhteistyö ja hallinto

040 023 1693
milla.romppanen@nuortenpalvelu.fi

Antton Raschka

vapaaehtoistoiminnan asiantuntija

Zemppari-toiminta
nuoret ja vapaaehtoiset

040 487 4683
antton.raschka@nuortenpalvelu.fi

Laura Sirviö

vapaaehtoistoiminnan asiantuntija

Zemppari-toiminta
nuoret ja vapaaehtoiset

050 322 9665
laura.sirvio@nuortenpalvelu.fi

Nuorten Palvelu ry
Vuorikatu 26 B., 6 krs.
70100 Kuopio

nuortenpalvelu@
nuortenpalvelu.fi

Y-tunnus 0292537-3