Virkistävää toimintaa samanhenkisten kanssa sekä itselle että tuettavalle.

Zempparin kommentti toiminnasta

 

Zemppari-toiminta

Zemppari-toiminta on tukihenkilötoimintaa 13–29-vuotiaille nuorille. Zemppari on koulutuksemme käynyt täysi-ikäinen luotettava vapaaehtoinen, joka toimii nuoren kaverina vapaa-ajalla ja tukijana arjen kiemuroissa. Toiminnan toteuttamisen lähtökohtana on nuoren yksilöllisen tilanteen ja tuen tarpeen huomioiminen. Tuen tarve voi liittyä esimerkiksi opiskeluun, perhetilanteeseen, ihmissuhteisiin, vapaa-ajanviettoon, kouluun, työssäkäyntiin tai mielenterveyteen liittyvin haasteisiin. 

Toimintaa on Kuopiossa, Iisalmessa ja Varkaudessa. 

Iisalmessa Zemppari-toiminnasta vastaa Minna Lappalainen puh. 044-0375133, minna.lappalainen@iisalmi.fi. Varkaudessa Zemppari-toiminnasta vastaa Erja Kainulainen puh. 040-8417400, erja.kainulainen@varkaus.fi. 

 

Nuori, haluatko oman Zempparin?

Kaipaatko kaveria mukaan elokuviin tai harrastuksen etsintään? Onko sinun hankala lähteä kotoa? Zempparimme ovat esimerkiksi juuri tällaisia tilanteita varten. Toiminta on maksutonta, eikä siitä synny kustannuksia sinulle tai Zempparille.  

Jos olet noin 13–29-vuotias pohjoissavolainen lapsi tai nuori, meidän kauttamme sinun on mahdollista saada aikuinen, luotettava ihminen arjen tueksi eli Zemppariksi.

Zemppari ja zempattava tapaavat sopimuksen mukaan 2–4 kertaa kuukaudessa. Toiminta lähtee siitä, mitä sinä haluat tehdä. Voit esittää myös toiveita millaisen Zempparin haluaisit itsellesi, esim. sukupuoli, harrastukset jne.

Jos haluat oman Zempparin, ole yhteydessä Millaan tai Pauliinaan esimerkiksi Whatsappilla. Yhteystiedot sivun alalaidassa.

 

Seuraava tulossa oleva koulutus

Zemppari- ja Verkkozemppari-toiminnasta kiinnostuneille järjestämme yhteisiä koulutuksia taas syksyllä! Koulutus koostuu kahdesta osuudesta, joista ensimmäinen osuus järjestetään yhdessä VerkkoZemppareiden kanssa, ja toinen osuus on perehdytys Zemppari-toimintaan.

Syksyn ensimmäisen koulutuksen järjestämme torstaina 8.9. ja toinen perehdytys osuus torstaina 15.9. Ilmoittaudu tähän koulutukseen 31.8.2022 mennessä. Ilmoittaudu lähettämällä sähköpostia, soittamalla tai laittamalla Whatsappia Millalle tai Pauliinalle, yhteystiedot löydät sivun alalaidasta.

Toinen koulutus järjestetään torstaina 17.11. ja toinen perehdytys osuus torstaina 24.11. Ilmoittaudu tähän koulutukseen 4.11.2022 mennessä.

Lisätietoja Zempparina olemisesta saat tästä linkistä.


 

Turvallisuutta nuorille

Nuorten Palvelu ry huolehtii siitä, että vapaaehtoistoimintamme on nuorille turvallista. Pyydämme kaikilta nuorten kanssa toimivilta vapaaehtoistoimintaan koulutettavilta suostumuksen rikostaustaotteen pyytämiseksi Oikeusrekisterikeskuksesta (Laki lasten kanssa toimivien vapaaehtoisten rikostaustan selvittämisestä 148/2014).

Mukaan voit ilmoittautua tai osoittaa kiinnostuksesi yhteen tai useampaan vapaaehtoismuotoomme alla olevan lomakkeella tai klikkaamalla sen auki tästä.

 

Milla Romppanen

vapaaehtoistoiminnan asiantuntija
Zemppari-toiminta

040 023 1693
milla.romppanen@nuortenpalvelu.fi

Pauliina Timonen

vapaaehtoistoiminnan asiantuntija
Zemppari-toiminta

040 487 4683
pauliina.timonen@nuortenpalvelu.fi

Nuorten Palvelu ry
Asemakatu 7
70110 Kuopio

nuortenpalvelu@
nuortenpalvelu.fi

Y-tunnus 0292537-3

Zemppari

Vertzi

Etsivä Nettityö

Nuorten reviireillä

Meidän kylän nuoret

Asiantuntijapalvelut

Vaikuttamistoiminta

Tule vapaaehtoiseksi!