”Virkistävää toimintaa samanhenkisten kanssa sekä itselle että tuettavalle.”

Zempparin kommentti toiminnasta

 

Zemppari-toiminta

Zemppari-toiminta on tukihenkilötoimintaa 13–29 -vuotiaille nuorille. Zemppari on koulutuksemme käynyt täysi-ikäinen luotettava vapaaehtoinen, joka toimii nuoren kaverina vapaa-ajalla ja tukijana arjen kiemuroissa. Toiminnan toteuttamisen lähtökohtana on nuoren yksilöllisen tilanteen ja tuen tarpeen huomioiminen. Tuen tarve voi liittyä esimerkiksi perhetilanteeseen, ihmissuhteisiin, vapaa-ajanviettoon, opiskeluun, työssäkäyntiin tai mielenterveyteen liittyvin haasteisiin. 

Toimintaa on Kuopiossa ja Varkaudessa. 

Varkaudessa Zemppari-toiminnasta vastaa Erja Kainulainen, 040 841 7400, erja.kainulainen@varkaus.fi. 

 

Nuori, haluatko oman Zempparin?

Kaipaatko kaveria mukaan elokuviin tai harrastuksen etsintään? Onko sinun hankala lähteä kotoa? Zempparimme ovat esimerkiksi juuri tällaisia tilanteita varten. Toiminta on maksutonta, eikä siitä synny kustannuksia sinulle tai Zempparille.  

Jos olet noin 13–29 -vuotias pohjoissavolainen lapsi tai nuori, meidän kauttamme sinun on mahdollista saada aikuinen, luotettava ihminen arjen tueksi eli Zemppariksi.

Zemppari ja zempattava tapaavat sopimuksen mukaan 2–4 kertaa kuukaudessa. Toiminta lähtee siitä, mitä sinä haluat tehdä. Voit esittää myös toiveita siitä, millaisen Zempparin haluaisit itsellesi (esim. sukupuoli, harrastukset jne.), mutta emme välttämättä pysty takaamaan kaikkia toiveita täyttävää Zempparia.

Jos haluat oman Zempparin, ole yhteydessä Millaan tai Anttoniin esimerkiksi WhatsAppilla. Yhteystiedot ovat sivun alalaidassa.

 

Seuraava tulossa oleva koulutus

Keväälle 2023 ei ole enää tulossa uusia Zemppari-koulutuksia, mutta voit olla silti yhteydessä meihin vapaaehtoisasioista. Yhteystietomme löydät sivun alalaidasta. Syksyn 2023 koulutusten 1. koulutuspäivät ovat  21.9. ja 16.11. ja ne ovat yhteiset sekä Zempparille että Vertzille.

Lisätietoja Zempparina olemisesta ja järjestömme muista vapaaehtoisuuksista saat tästä linkistä.


 

Turvallisuutta nuorille

Nuorten Palvelu ry huolehtii siitä, että vapaaehtoistoimintamme on nuorille turvallista. Pyydämme kaikilta nuorten kanssa toimivilta vapaaehtoistoimintaan koulutettavilta suostumuksen rikostaustaotteen pyytämiseksi Oikeusrekisterikeskuksesta (Laki lasten kanssa toimivien vapaaehtoisten rikostaustan selvittämisestä 148/2014).

Mukaan voit ilmoittautua tai osoittaa kiinnostuksesi yhteen tai useampaan vapaaehtoismuotoomme alla olevan lomakkeella tai klikkaamalla sen auki tästä.

 

Milla Romppanen

vapaaehtoistoiminnan asiantuntija

Zemppari-toiminta

040 023 1693
milla.romppanen@nuortenpalvelu.fi

Antton Raschka

vapaaehtoistoiminnan asiantuntija

Zemppari-toiminta

040 487 4683
antton.raschka@nuortenpalvelu.fi

Nuorten Palvelu ry
Asemakatu 7
70110 Kuopio

nuortenpalvelu@
nuortenpalvelu.fi

Y-tunnus 0292537-3

Zemppari

Vertzi

Etsivä Nettityö

Nuorten reviireillä

Meidän kylän nuoret

Asiantuntijapalvelut

Vaikuttamistoiminta

Tule vapaaehtoiseksi!