ZEMPPARI

VERTZI

MEIDÄN KYLÄN NUORET

NUORTEN REVIIREILLÄ

TULE VAPAAEHTOISEKSI!

ASIANTUNTIJAPALVELUT

VAIKUTTAMISTOIMINTA

Suonenjoki

Alta voit tutkiskella Meidän kylän nuoret -toimintaa Suonenjoella. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

 

K16 OLKKARIT

= avointa yhteisötoimintaa 16-29-vuotiaille nuorille

Olkkareiden tavoitteena on tarjota nuorille aikuisille kohtaamispaikka vertaisten ja aikuisten ohjaajien kanssa turvallisessa ympäristössä. Avointa yhteisötoimintaa toteutetaan nuorten toiveiden mukaisesti ja yhdessä suunnitellen. Olkkareiden aikuiset ohjaajat ovat nuorisoalan ammattilaisia ja vapaaehtoisia. Suonenjoella Olkkareita toteutetaan kaupungin etsivän nuorisotyöntekijän ja erityisnuorisotyöntekijän kanssa. Toiminta sisältöineen on maksutonta.

Suonenjoella Olkkarit pidetään pääsääntöisesti Nuorisoklubilla osoitteessa Koulukatu 21. Varmista poikkeukset @meidankylannuoret – Instagram-tililtä tai ottamalla yhteyttä Miisaan (yhteystiedot alempana tällä sivulla).

Kevään 2024 Olkkarit

    • maanantait 22.1.; 5.2.; 19.2.
    • maanantait 4.3.; 25.3.; 8.4.; 22.4.
    • maanantait 6.5.; 20.5.; 3.6.

VAPAAEHTOISEKSI APUOHJAAJAKSI OLKKARIIN?

Apuohjaajan tehtävänä on toimia Olkkarissa turvallisena aikuisena nuorisoalan ammattilaisen rinnalla, ideoida iltojen sisältöjä työntekijöiden ja nuorten kanssa, huolehtia hyvästä ilmapiiristä ja jutella nuorten kanssa.

Voit tulla Olkkariin mukaan omien mahdollisuuksiesi mukaan joko joka kerralle tai harvemmin.

Olkkareissa on mukana nuorisoalan ammattilaisia, joka on viime kädessä vastuussa toiminnasta ja turvallisuudesta, eikä vapaaehtoinen ei koskaan toimi yksin. Vapaaehtoiselta edellytämme täysi-ikäisyyttä ja luotettavuutta.

Alkuun pääset täyttämällä alla olevan lomakkeen tai olemalla yhteydessä Miisaan.

 

Olkkarin mainoskuva

 

METKAKAVERI

= vapaaehtoiset Metkakaverit tarjoavat apua nuorille aikuisille yksilöllisesti arkisissa pulmissa.

Toiminnan nuoret ovat iältään 16–29-vuotiaita. Jokaisen tuen tarve on yksilöllinen, ja voi liittyä esimerkiksi harrastuksen etsimiseen, itsenäistymiseen, ulkona käymiseen, bussilla kulkemiseen yms. Vapaaehtoinen auttaa yhtä nuorta kerrallaan nuoren oman tavoitteen saavuttamisessa tapaamalla häntä kasvokkain. Tapaamisia on pari kertaa kuussa 2–4:n kuukauden ajan. Toiminta on sekä nuorelle että vapaaehtoiselle maksutonta eikä aiheuta kuluja.

 

16–29 –VUOTIAS NUORI AIKUINEN, HALUAISITKO METKAKAVERIN?

Kaipaatko kaveria mukaan ulkoilemaan tai harrastuksen etsintään? Onko sinun hankala lähteä kotoa? Metkakaverit ovat esimerkiksi juuri tällaisia tilanteita varten. Yhdessä tekeminen tapaamisissa voi olla mitä tahansa sinun toiveittesi mukaisesti. Nuorten Palvelu ry:n työntekijä auttaa sinut alkuun!

 

HALUAISITKO METKAKAVERIKSI?

Metkakaverina voit tarjota pienellä vaivalla suuren avun oman kylän nuorelle. Vapaaehtoiselta edellytämme täysi-ikäisyyttä ja luotettavuutta. Toiminnasta ei synny kuluja. Vapaaehtoinen saa perehdytyksen, tukea ja ohjausta Nuorten Palvelu ry:n työntekijöiltä. Matka Metkakaveriksi alkaa, kun täytät sivun alalaidasta löytyvän lomakkeen!

TUETTU VAPAAEHTOISTOIMINTA

Tuetulla vapaaehtoistoiminnalla tarkoitamme sitä, että vapaaehtoistehtävään on saatavilla tavallista enemmän perehdytystä, tukea ja rinnalla kulkemista ennen tehtävää ja tehtävän aikana.

Vapaaehtoisella voi olla esim. fyysisiä, sosiaalisia tai mielenterveydellisiä tekijöitä, jotka vaikuttavat lähtemiseen, yhdessä oloon ja kohtaamiseen muiden ihmisten kanssa.

Tuetussa vapaaehtoistoiminnassa kierretään osallistumisen esteet ja otetaan kunkin ihmisen vahvuudet ja potentiaali käyttöön. Tekemisellä luodaan hyvinvointia lisääviä kokemuksia vapaaehtoistoiminnasta.

Jokainen tehtävä räätälöidään vapaaehtoistoimijan lähtökohdista käsin ja mietitään yhdessä, mikä olisi mielekästä tekemistä.

Toiminta on mahdollista Juankoskella, Nilsiässä, Tuusniemellä ja Suonenjoella.

 

 

Miisa Manninen

yhteisökehittäjä
Meidän kylän nuoret -hanke

050 549 7897
miisa.manninen@nuortenpalvelu.fi

 

 
Meidän kylän nuoret -logo

Nuorten Palvelu ry
Vuorikatu 26 B., 6 krs.
70100 Kuopio

nuortenpalvelu@
nuortenpalvelu.fi

Y-tunnus 0292537-3