#STOPkiusaamiselle- yhdessä kiusaamista vastaan

Joidenkin asioiden suhteen on hyvä olla nollatoleranssi. Kiusaaminen on yksi niistä.

Nyt on käynnissä #STOPkiusaamiselle -kampanja, jossa Nuorten Palvelu on mukana ja lupaamme puuttua kiusaamiseen!

Kampanjaa toteuttaa yhteistyökumppanimme Citycon Suomi, jonka kauppakeskusten henkilökunta – yli 3000 – aikuista on tehnyt STOP kiusaamiselle -lupauksen. Citycon on jo pitkään tehnyt yhteistyötä nuorison ja nuorison kanssa tekemisissä olevien toimijoiden kuten vartijoiden kanssa. Vaikka puhummekin kampanjasta, tarkoituksena on saada aikaan pysyvä muutos ja vähentää kaikenlaista kiusaamista niin kauppakeskuksissa, kuin missä tahansa muuallakin. Voit lukea kampanjan tiedotteen klikkaamalla tästä.

Lisäksi mukana on merkittävä liuta somevaikuttajia: oman lupauksensa kiusaamista vastaan tekevät Lakko, Tuure Boelius, Jennysvoices, Karoliina Tuominen, ZoneVD, Jasminsofi, Sara Parikka, Sara Vanninen, Pesojoonas, Jekku Berglund, Tamankylanhomopoika, Veerabianca, Minja Koskela sekä Sonja Aiello.

Kampanja rakentuu pitkälti stopkiusaamiselle.fi -kampanjasivun ympärille.  Kampanjasivulla ihmisillä on mahdollisuus jakaa omia kokemuksiaan anonyymisti sekä antaa vinkkejä siihen, miten heidän mielestään kiusaamiseen voi puuttua ja miten sitä voi ehkäistä. Tarinoiden lisäksi sivustolle kootaan vaikuttajien videoita sekä instagrampostauksia. Tarkoituksena on saada kampanja leviämään ja haastettua mukaan mahdollisimman paljon sekä yksittäisiä ihmisiä että yrityksiä, yhdistyksiä, seuroja jne.

Lue mistä on kyse alla olevan painikkeen kautta ja liity mukaan kiusaamisen vastaiseen rintamaan julkaisemalla oma kannanottosi tai tarinasi kampanjan nettisivuilla tai #STOPkiusaamiselle hashtagilla somessa.

 

Vaikuttajien julkaisut

Kaikkien vaikuttajien julkaisut on koottu kampanjan sivuille.

Lakko

Tubettaja Lakko kertoo oman tarinansa ja ajatuksia kiusaamisesta videollaan. Käy katsomassa Lakon video kampanjasivulta tai suoraan Youtubesta alla olevan painikkeen kautta:

 

Tuure Boelius

Tubettaja, näyttelijä, laulaja ja somevaikuttaja Tuure Boelius kertoo oman tarinansa ja ajatuksia kiusaamisesta videollaan. Käy katsomassa Tuuren video kampanjasivulta tai suoraan Youtubesta alla olevan painikkeen kautta:

 

Jennysvoices

Tubettaja ja ääninäyttelijä Jennysvoices kertoo ajatuksia kiusaamisesta ja jakaa seuraajiensa kiusaamistarinoita videollaan. Käy katsomassa Jennyn video kampanjasivulta tai suoraan Youtubesta alla olevan painikkeen kautta:

 

Karoliina Tuominen

Tubettaja Karoliina Tuominen kertoo videossa kiusaamista nimenomaan aikuisiällä ja huumorin varjolla. Käy katsomassa Karoliinan video kampanjasivulta tai suoraan Youtubesta alla olevan painikkeen kautta:

 

Jasminsofi

Tubettaja Jasminsofi kertoo tarinansa kiusatusta kiusaajaksi videollaan. Käy katsomassa Jasminsofin video kampanjasivulta tai suoraan Youtubesta alla olevan painikkeen kautta:

 

ZoneVD

Tubettaja ZoneVD kertoo kiusaamisesta yleisesti videollaan. Käy katsomassa ZoneVDn video kampanjasivulta tai suoraan Youtubesta alla olevan painikkeen kautta:

 

Sonja Aiello

Tubettaja Sonja Aiello kertoo oman tarinansa ja ajatuksia kiusaamisesta videollaan. Käy katsomassa Sonjan video kampanjasivulta tai suoraan Youtubesta alla olevan painikkeen kautta:

 

 

Monta tapaa tehdä nuorisotyötä- Cityconin ja Nuorten Palvelu ry:n yhteistyö

Cityconin ja Nuorten Palvelu ry:n yhteistyö alkoi vuonna 2012 yhdistyksen tekemän Map Out -kartoituksen kautta, jonka kautta nuorten näkemykset kauppakeskuksessa oleiluun ja henkilökunnan kohteluun saadaan mukaan heti alussa. Kartoitukseen kuuluu havainnointia, tiedustelua sekä kyselyitä, ja se on hyvä tapa saada tietoa nuorten vapaa-ajan vietosta, toiveista sekä asiakaskohtelukokemuksista.

Ensimmäinen Noja -nuorten oma järjestyksenvalvoja aloitti työnsä vuoden 2016 alussa Espoon Isossa Omenassa. Työmuoto huomattiin pian onnistuneeksi niin nuorten, kauppakeskusjohdon, vartiointiliikkeen kuin yhteistyöverkoston puolelta ja tällä hetkellä Nojina toimii yhteensä kahdeksan henkilöä viidessä eri kauppakeskuksessa: Isossa Omenassa, Myyrmannissa, Triossa, Koskikeskuksessa ja IsoKristiinassa. Nojien koulutuksia on jatkuvasti käynnissä eli jatkossa Nojia on yhä useammassa kauppakeskuksessa. Työmuodon on kehittänyt Nuorten Palvelu ry yhdessä Cityconin ja Securitaksen kanssa.

Lue lisää Nuorten Palvelu ry:n ja Cityconin yhteistyöstä tai #STOPkiusaamiselle kampanjan taustoista klikkaamalla alla olevia painikkeita:

 

 

Kiusaamisen nykytilanne Suomessa

Alla olevassa pdf julkaisussa käydään läpi faktatietoa kiusaamisen nykytilanteesta Suomessa vuonna 2019. Julkaisu on toteutettu Nuorten Palvelu ry:n ja Citycon OYJ:n yhteistyönä #STOPkiusaamiselle kampanjan materiaalina. Materiaalia voit selata alla olevista kuvista tai klikkaamalla tästä.

 

#STOPkiusaamiselle blogipostaukset

#STOPkiusaamiselle

#STOPkiusaamiselle- yhdessä kiusaamista vastaan Joidenkin asioiden suhteen on hyvä olla nollatoleranssi. Kiusaaminen on yksi niistä. Pian käynnistyy #STOPkiusaamiselle -kampanja, jossa Nuorten Palvelu on mukana ja lupaamme puuttua kiusaamiseen! Kampanjaa toteuttaa...

NP:n toimisto heinäkuun kiinni

Tulliportinkadun toimiston ovet ovat suljettuina heinäkuun 2020 ajan henkilöstön kesälomien vuoksi. Toiminnoista Etsivä Nettityö ja vertzi palvelevat tavanomaiseen tapaansa läpi koko kesän. Etsivä Nettityö auki sunnuntai-, maanantai- ja tiistai-iltaisin klo...

lue lisää

vertzi online 1.3 alkaen!

vertzi aukeaa taas!vertzi on ryhmächat 13-29-vuotiaille nuorille, joka toimii Discord -alustalla. Voit tulla vertziin juttelemaan ja viettämään aikaa yhdessä muiden nuorten kanssa!vertzi on avoinna sunnuntai ja maanantai iltaisin klo 18-21. Poikkeusaukioloajoista...

lue lisää

Nuorten Palvelu ry
Tulliportinkatu 34
70100 Kuopio

puh. 0400 182 047
nuortenpalvelu@
nuortenpalvelu.fi

Y-tunnus 0292537-3

Toimintaa on tukemassa: