Syksyllä 2019 julkaisemme joka torstai esittelyjä Nuorten Palvelu ry:n henkilöstöstä. Tällä kertaa esittelyvuoron saa toiminnanjohtaja Marja Pakarinen, joka kertoo itsestään ystäväkirjahaasteen hengessä.

 

 

Kuka olet ja mitä teet?

Olen Marja Pakarinen ja toiminut Nuorten Palvelu ry:n toiminnanjohtajana nyt vuoden ajan. Täytin tänä vuonna 40 vuotta ja samoihin aikoihin sain valmiiksi pitkän opiskeluprojektin eli valmistuin terveystieteiden tohtoriksi. Olen työskennellyt kansalaisjärjestöissä monenlaisissa tehtävissä viimeiset 13 vuotta ja tehnyt ennen sitä tutkimus-, arviointi- ja opetustyötä. Toiminnanjohtajana vastaan NP:n hallinnosta, taloudesta, henkilöstöasioista ja toiminnasta yleisesti.

Mikä on työssäsi parasta? Entä mikä pahinta?

Järjestötyössä ylipäätään parasta on monipuolisuus. Joka päivä oppii ja on opeteltava uutta niin itsestään, työkavereista kuin hoidettavista asioista. Mitä pienempi järjestö, sitä laajemmat ovat työtehtävät. Järjestöissä hyvää on mahdollisuus vaikuttaa toimintaan ja reagoida nopeasti asioihin ja ilmiöihin. Saa aidosti tehdä työstä sellaista, jolla on merkitystä. Voi hyödyntää kykyä innostua asioista!

Vaikea sanoa, mikä on pahinta. On tietysti vaikeita ja raskaitakin asioita, joita pitää ratkaista tai kohdata. Toisaalta ne kuuluvat työhön ja onneksi niitä ei ole liikaa. Yksi haastavimmista asioista omassa työssäni on taloudellinen epävarmuus. Rahoituspäätökset tulevat vuosi kerrallaan ja voi vain toivoa, että työn tulokset ja vaikutukset on saatu osoitettua rahoittajille niin, että avustusta saadaan seuraavakin vuosi. Järjestötyö vaatii kykyä sietää epävarmuutta ja ajoittaista kaaosta.

Ajattelen, että työni on ensisijaisesti toisten palvelemista. Minun tehtäväni on huolehtia ihmisten hyvinvoinnista työssä ja työskennellä taustalla sen eteen, että ihmisillä on mahdollisuudet onnistua ja myös epäonnistua turvallisessa ilmapiirissä. Mielestäni erityisen tärkeää on oppia arvostamaan ja arvioimaan epäonnistumisia, ne ovat avain kehittymiseen ja uuden luomiseen. Toiminnanjohtajana minun tehtäväni on kantaa vastuu arjen päätöksistä. Haluan luoda työilmapiiriä, jossa voi kokea myötäintoa ja -tuntoa, virheitä ei tarvitse pelätä ja riskejä uskalletaan ottaa. Toinen keskeinen tehtäväni on huolehtia järjestön toiminnasta yleisesti; määritellä yhdessä hallituksen ja työntekijöiden kanssa toiminnalle tavoitteet ja seurata, että työmme etenee sääntöjen, strategian, budjetin, avustusehtojen ja toimintasuunnitelman jne. mukaisesti. 

Koen, että työni on vastuullista, vaativaakin ja yritän olla itselleni myös armollinen. Nuorten Palvelussa parasta ovat mahtavat työkaverit, vapaaehtoiset ja jäsenet. Täällä tapaa aivan huipputyyppejä, monipuolisesti osaavia ja suurella sydämellä työtä tekeviä. Teemme työtä ihmisten kanssa ja ihmisten hyväksi. 

 

 

Kuvaile itseäsi viidellä sanalla

Innostuva, ystävällinen, luova, hiukan perfektionisti, ajatteleva

 Kolme asiaa, joita ilman et vain voi elää (perheenjäsenet jätetään pois)

Luonto (=kasvit, aurinko, järvi), käsillä tekeminen, hiljaisuus

Takana on kauhea päivä, miten rentoudut?

Riippuu vähän päivästä, mutta saatan rentoutua suursiivoamalla, katsomalla jotain hyvää tv-sarjaa tai käymällä yksin ja hiljaisuudessa saunassa

Mitä et missään nimessä voi sietää?

Teeskentelyä, välinpitämättömyyttä, kiirettä, pahantahtoista juoruamista

Mikä saa sinut hyvälle tuulelle ja nauramaan?

Joka päivä lasteni päähänpistot ja viisastelut, kahvihuonehuumori, viimeksi nauroin Frendit -sarjalle (jaksaa aina vaan naurattaa)

Mistä innostut?

Innostun lähes joka päivä jostain! Asioiden tekemisestä mahdollisimman hyvin, sisustamisesta ja remontoinnista, viherkasveista, askarteluprojekteista, siivoamisesta ja matkustamisesta. Juuri nyt innostuin tämän blogin kirjoittamisesta ja hetken päästä varmasti ensi vuoden toimintasuunnitelman laatimisesta.

Kuinka monessa paikassa/ kodissa olet asunut?

Lapsuuteni olen asunut Rautalammilla maaseudulla. Lukion jälkeen muutin opiskelemaan ja töihin Kuopioon, Tampereelle, Lahteen, Helsinkiin, Espooseen ja Vantaalle. Vuosi sitten muutin perheeni kanssa pääkaupunkiseudulta takaisin Kuopioon. Yhteensä olen elämäni aikana asunut 18 kodissa (jos oikein laskin).

Haaveita, joiden toivot toteutuvan lähitulevaisuudessa?

Haluaisin suunnitella ja remontoida perheellemme kodin, jossa täyttyisivät kaikki (tai lähes kaikki) toiveet. Nyt kun olen saanut opiskelut loppuun ja niistä vapautuu aikaa, voisin aloittaa jonkun oman harrastuksen. Haluaisin myös oppia hyväksi valokuvaajaksi.

 

Mottosi?

”Mikä ei tapa se vahvistaa”. Elämässä ja työssä tulee vastaan paljon uusia asioita ja jännittäviä tai pelottaviakin tilanteita. Yritän työssä aina mennä kohti asioita, jotka tuntuvat vähän jännittäviltä tai pelottavilta. Ajattelen, että pelko on vain tunne, jonka ei saa antaa hallita, mutta jota pitää kuunnella. Silloin voi oppia jotain uutta itsestään. Ja paras tunne on se, kun huomaa selvinneensä. Vastapainona elämässä pitää olla myös asioita, joita rakastaa ja joista innostuu. Toinen mottoni onkin: ”Hyödynnä inspiraatioenergia”. Silloin, kun jostain innostuu, niin innostuksen energia kannattaa hyödyntää eikä liikaa hillitä itseään

Nuorten Palvelu ry
Vuorikatu 26 B., 6 krs.
70100 Kuopio

nuortenpalvelu@
nuortenpalvelu.fi

Y-tunnus 0292537-3

ZEMPPARI

VERTZI

MEIDÄN KYLÄN NUORET

NUORTEN REVIIREILLÄ

TULE VAPAAEHTOISEKSI!

ASIANTUNTIJAPALVELUT

VAIKUTTAMISTOIMINTA