Mitä on olla VerkkoZemppari?

Nuorten Palvelu ry on käynnistänyt uuden vapaaehtoistoiminnan, jossa voit toimia vapaaehtoisena VerkkoZempparina ja tukea apua tarvitsevia nuoria vertaistuki-chatissa Discordissa.

VerkkoZempparit päivystävät sunnuntai-iltaisin vapaaehtoisista ja ohjaajista muodostetun tiimin kanssa toimistollamme Kuopion keskustassa. Vapaaehtoiset toimivat chatissa moderaattoreina ja osallistuvat yhteiseen keskusteluun. Keskustelujen aiheet vaihtelevat päivän kuulumisista vakaviin aiheisiin. Tärkeää on luoda turvallinen yhteisö, johon nuoret voivat tuntea kuuluvansa ja saada vertaistukea.

Tarjoamme koulutusta ja ammatillista tukea vapaaehtoisillemme. VerkkoZempparilla on myös mahdollisuus työnohjaukseen. Etsivän Nettityön ammattilaisemme ovat apuna ja tukena päivystysillan aikana.

 

Kiinnostuitko?

Olemme aloittaneet VerkkoZemppari-toiminnan 2019 syksyllä, ja toistaiseksi emme kouluta lisää vapaaehtoisia. Seuraavat koulutukset pyritään järjestämään keväällä, joten pidä silmällä verkkosivujamme ja someamme!

Sujuuko sinulta kirjoittaminen? Uskotko, että jokaisella nuorella on oikeus tulla kuulluksi ja autetuksi? Voit olla esimerkiksi sosiaali- tai terveysalan ammattilainen, alan opiskelija tai muutoin kiinnostunut nuorten parissa toimimisesta. Toivomme vapaaehtoisten olevan täysi-ikäisiä.

Haluamme haastatella sinut ennen koulutusta.

 

Turvallisuutta nuorelle

Nuorten Palvelu ry huolehtii siitä, että vapaaehtoistoimintamme on nuorille turvallista ja luottamuksen arvoista. Vapaaehtoista VerkkoZempparia sitoo vaitiolo- ja salassapitovelvollisuus kaikista palvelussa olevia nuoria koskevista asioista. Haastattelemme ja koulutamme kaikki vapaaehtoisemme. Palveluun tulevat nuoret tietävät vertaistuki-chatin moderaattorien olevan vapaaehtoisia.

Pyydämme kaikilta nuorten kanssa toimivilta, vapaaehtoistoimintaan koulutettavilta, suostumuksen rikostaustaotteen pyytämiseksi Oikeusrekisterikeskuksesta (Laki lasten kanssa toimivien vapaaehtoisten rikostaustan selvittämisestä 148/2014).

Asta Keskisaari

mediakasvattaja

Nuoruus online -toiminta

+35840 195 0502
asta.keskisaari@nuortenpalvelu.fi

 

Maarit Laakso

tuntityöntekijä

+35850 472 4984
maarit.laakso@nuortenpalvelu.fi

 

 

vertzi -ryhmächat alkaa!

vertzi on ryhmächat 13-29-vuotiaille nuorille.Tule mukaan juttelemaan ja viettämään aikaa yhdessä muiden nuorten kanssa Discordissa. Messissä mukana myös Nuorten Palvelu ry:n kouluttamat VerkkoZemppari vapaaehtoiset! Discordia voit käyttää puhelimessasi Discord...

lue lisää

Kiusaaminen somessa ja peleissä

Kiusaamista on ollu pitkään ja se alko ihan eskarissa perus syrjimisellä ja nimittelyllä mut pahinta oli kun se siirtyi nettiin ja ne kiusaajat pääs jopa "kotiin" asti huutelee kaikkee ja sit rupeski jo hauskana memenä levii netis settiä joka oli inhottavaa. Homma on...

lue lisää

Nuorten Palvelu ry
Tulliportinkatu 34
70100 Kuopio

puh. 0400 182 047
nuortenpalvelu@
nuortenpalvelu.fi

Y-tunnus 0292537-3

Toimintaa on tukemassa: