Tule vapaaehtoiseksi VerkkoZemppariksi

Nuorten Palvelu on käynnistänyt uuden vapaaehtoistoiminnan, jossa voit toimia vapaaehtoisena VerkkoZempparina ja tukea apua tarvitsevia nuoria sosiaalisen median kanavissa.

VerkkoZempparit päivystävät sunnuntai-, maanantai- ja tiistai-iltaisin yhdessä Etsivän Nettityön työntekijöiden kanssa toimistollamme Kuopion keskustassa. Keskustelut nuorten kanssa käydään sosiaalisen median kanavilla ja keskustelu alkaa aina nuoren aloitteesta. Keskustelujen aiheet vaihtelevat päivän kuulumisista vakaviin aiheisiin, kuten masennukseen, ahdistukseen tai itsemurha-ajatuksiin. Tärkeintä on olla se turvallinen, joskus elämän ainoa aikuinen, jolle nuori voi kertoa pienistä ja isoista arjen asioista ja huolista. Verkossa kynnys hakea apua on matala. Palvelu perustuu luottamukseen ja asiakaslähtöisyyteen. Nuoret voivat käyttää palvelua täysin nimettömästi.

Toivomme, että VerkkoZempparimme sitoutuvat tekemään vähintään yhden päivystysillan kuukaudessa. Toiminta toteutetaan Etsivän Nettityön päivystysaikoina.

Tarjoamme koulutusta ja ammatillista tukea vapaaehtoisillemme. VerkkoZempparilla on myös mahdollisuus työnohjaukseen. Etsivän Nettityön ammattilaisemme ovat apuna ja tukena päivystysillan aikana. Vapaaehtoiset ovat illan aikana osa nettityön tiimiämme.

Kiinnostuitko?

Etsimme parhaillaan vapaaehtoisia VerkkoZemppari-toimintaan. Sujuuko sinulta kirjoittaminen? Uskotko, että jokaisella nuorella on oikeus tulla kuulluksi ja autetuksi? Voit olla esimerkiksi sosiaali- tai terveysalan ammattilainen, alan opiskelija tai muutoin kiinnostunut nuorten parissa toimimisesta. Ota meihin yhteyttä ja jutellaan lisää toimintaan osallistumisesta.

Seuraava koulutuksemme VerkkoZemppari-toiminnasta järjestetään syksyllä 2019. Tiedotamme asiasta sivuillamme ja meihin yhteyttä ottaneille.

Turvallisuutta nuorelle

Nuorten Palvelu ry huolehtii siitä, että vapaaehtoistoimintamme on nuorille turvallista ja luottamuksen arvoista. Vapaaehtoista verkkozempparia sitoo vaitiolo- ja salassapitovelvollisuus kaikista  palvelussa olevia nuoria koskevista asioista. Haastattelemme ja koulutamme kaikki vapaaehtoisemme. Palveluun tulevalle nuorelle kerrotaan, että hän juttelee vapaaehtoisen VerkkoZempparin kanssa.

Pyydämme kaikilta nuorten kanssa toimivilta, vapaaehtoistoimintaan koulutettavilta, suostumuksen rikostaustaotteen pyytämiseksi Oikeusrekisterikeskuksesta (Laki lasten kanssa toimivien vapaaehtoisten rikostaustan selvittämisestä 148/2014).

Riitta Rönkkö

vapaaehtoistoiminnan kehittäjä
Zempparitoiminta

+358 40 487 4683
riitta.ronkko@nuortenpalvelu.fi

Noora Silvennoinen

vapaaehtoistoiminnan kehittäjä
Zempparitoiminta

+358 400 231 693
noora.silvennoinen@nuortenpalvelu.fi

Harjoitteluajan havaintoja Etsivästä Nettityöstä

Aloitin osana yhteisöpedagogin opintojani harjoittelun Etsivässä Nettityössä Nuorten Palvelu ry:ssä tammikuun alussa 2019. Jo ennen harjoittelun alkua oli innoissani tulevasta harjoittelupaikastani, pääsin juuri sinne minne halusinkin. Etsivän Nettityön työmuoto...

lue lisää

Kutsu kevätkokoukseen 13.4.2019

KUTSU: Nuorten Palvelu ry:n sääntömääräinen kevätkokous AIKA: 13.4.2019 klo 16-18 Valtakirjojen tarkastus alkaa klo 15.45 PAIKKA: Hotelli Katajanokka, Merikasarminkatu 1A, 00160 Helsinki KUTSU KEVÄTKOKOUKSEEN Tänä vuonna pakenemme viettämään Nuorten Palvelu ry:n...

lue lisää

Kevään jäsenpäivät Helsingissä 12. – 13.4.2019

Kevään jäsenpäivät vietetään tänä vuonna 12.–13.4. Helsingissä teemana verkossa tehtävä nuorisotyö. Jäsenpäivät alkavat perjantai-iltana tervetuliaisillallisella ja jatkuvat lauantaina kevätkokouksen ja jännittävän oheisohjelman merkeissä! Majoitus, ruokailut ja...

lue lisää

Nuorten Palvelu ry
Tulliportinkatu 34
70100 Kuopio

puh. 0400 182 047
nuortenpalvelu@
nuortenpalvelu.fi

Y-tunnus 0292537-3

Toimintaa on tukemassa: