ZEMPPARI

VERTZI

MEIDÄN KYLÄN NUORET

NUORTEN REVIIREILLÄ

TULE VAPAAEHTOISEKSI!

ASIANTUNTIJAPALVELUT

VAIKUTTAMISTOIMINTA

NP esittäytyy: mediakasvattaja, Nuoruus online- toiminta, Asta Keskisaari

Moippu!

Mie oon Asta ja oon vielä aika tuore tapaus NP:n tiimissä- alotin nimittäin täällä vasta alkukesästä. Kuitenkin jo nyt tuntuu, että olisin ollut täällä töissä vuosia ja kuulun hyvin porukkaan.

Miun arki on nyt kesän aikana koostunu pääosin nettisivujen päivittämisestä ajan tasalle ja syksyn koulutusmateriaalien ja tapahtumien valmistelusta. Nettisivujen parissa tulee pyörittyä arkena lähes päivittäin, ja ne onkin jo tulleet hyvin tutuiksi.

Mie vastaan Nuoruus online- hankkeen toiminnasta, mikä keskittyy pääsääntöisesti digi-, some ja peliteemaisten koulutusten tarjoamiseen vanhempainilloissa ja koululaisille. Tietty kun hankkeesta on kyse, niin työhön kuuluu myös paljon yhteistyökuvioita, raportointia, seurantaa, kirjaamista sekä materiaalin tuottamista. Työssäni tuun olemaan myös ohjaajana paljon pelaaville nuorille tarkoitetussa toiminnassa. Pelitoiminta ja pelit ylipäätään onkin se miun juttu ja yritän mahdollisimman paljon linkittää sitä myös tähän työhön. Opiskelen työn ohessa myös pelialaa, ja haaveena olisi julkaista joskus oma kauhupeli.

Asta vierailemassa Berliinin Computerspielemuseum videopelimuseossa. Pelinä Frogger.

Miun työ siis keskittyy vahvasti digi-, some- ja pelimaailman teemoihin, mitkä muuttuu ja kehittyy vauhdilla uusine ilmiöineen, appeineen ja teknologioineen. Ajan tasalla on siis pysyttävä, ja osa työajasta kuluu myös uusimpien ilmiöitten tarkasteluun sekä sen kartoittamiseen, missä ja miten nuoret viettää netissä aikaa. Toki se myös helpottaa, että vietän itse paljon omaa vapaa-aikaa samojen palveluiden piirissä ja että on oikeesti kiinnostunut näistä teemoista.

Kiinnostus peleihin, leffoihin ja meemeihin näkyy myös miun työpisteellä, missä on vähän ”easter egg” tyylisesti kätketty viittauksia eri peleistä, sarjoista ja leffoista sinne tänne. Oon usein toimistolla myös kuulokkeet päässä, joista kuuntelen musiikkia elokuvista ja peleistä, koska ne auttaa paremmin keskittymään ja inspiroi samalla tekemään työtäkin paremmin. Yks voimakappeleista, mikä soi joskus useamman tunnin ja eri versioina, onkin Star Warsista tuttu ”The Imperial March”. Todennäköisesti se soi taustalla, jos miun pitää tehdä joku merkittävä päätös tai isompi tehtävä. Sitä kuunnellessa nään aina sieluni silmin Darth Vaderin kävelemässä kohti eeppistä määränpäätä, mikä saa uskomaan, että mahottomatkin haasteet tuntuu mahollisilta (mikä on vähän ristiriitaista kun miettii miten ”voitokas” Darth Vader loppujen lopuksi oli). Alla olevalla videolla vähän esimakua tästä voimakappaleesta työn teossa.

Tykkään tosi paljon omasta työstäni, sillä pääsen yhdistämään siinä asioita, mitkä inspiroi ja tuottaa itselleni paljon iloa. Työ on myös vastuullista ja vaihtelevaa, mikä haastaa itseä sopivasti. Haasteiden myötä tulee myös onnistumisen kokemuksia erilailla. Tuntuu, että aina löytyy uutta tehtävää ja tuloksetkin havaitsee jotenkin konkreettisemmin, kun tavoitteisiin tulee hankkeen tiimoilta palata säännöllisesti. Ootan innolla mitä kaikkea mahtavaa työssä tulee vastaan! 

Miuhun voi olla yhteydessä Nuoruus online koulutukseen sekä digi-, some- ja pelimaailmaan liittyvissä asioissa.

Asta Keskisaari

Asta Keskisaari

mediakasvattaja

Nuoruus online- toiminta

+35840 195 0502
asta.keskisaari@nuortenpalvelu.fi

Nuorten Palvelu ry
Vuorikatu 26 B., 6 krs.
70100 Kuopio

nuortenpalvelu@
nuortenpalvelu.fi

Y-tunnus 0292537-3

Nuorten Palvelu ry
Vuorikatu 26 B., 6 krs.
70100 Kuopio

nuortenpalvelu@
nuortenpalvelu.fi

Y-tunnus 0292537-3