ZEMPPARI

VERTZI

MEIDÄN KYLÄN NUORET

NUORTEN REVIIREILLÄ

TULE VAPAAEHTOISEKSI!

ASIANTUNTIJAPALVELUT

VAIKUTTAMISTOIMINTA

#STOPkiusaamiselle

#STOPkiusaamiselle- yhdessä kiusaamista vastaan

Joidenkin asioiden suhteen on hyvä olla nollatoleranssi. Kiusaaminen on yksi niistä.

Pian käynnistyy #STOPkiusaamiselle -kampanja, jossa Nuorten Palvelu on mukana ja lupaamme puuttua kiusaamiseen!

Kampanjaa toteuttaa yhteistyökumppanimme Citycon Suomi, jonka kauppakeskusten henkilökunta – yli 3000 – aikuista on tehnyt STOP kiusaamiselle -lupauksen. Citycon on jo pitkään tehnyt yhteistyötä nuorison ja nuorison kanssa tekemisissä olevien toimijoiden kuten vartijoiden kanssa. Vaikka puhummekin kampanjasta, tarkoituksena on saada aikaan pysyvä muutos ja vähentää kaikenlaista kiusaamista niin kauppakeskuksissa, kuin missä tahansa muuallakin.

Lisäksi mukana on merkittävä liuta somevaikuttajia: oman lupauksensa kiusaamista vastaan tekevät Lakko, Tuure Boelius, Jennysvoices, Karoliina Tuominen, ZoneVD, Jasminsofi, Sara Parikka, Sara Vanninen, Pesojoonas, Jekku Berglund, Tamankylanhomopoika, Veerabianca, Minja Koskela sekä Sonja Aiello.

Kampanja rakentuu pitkälti stopkiusaamiselle.fi -kampanjasivun ympärille.  Kampanjasivulla ihmisillä on mahdollisuus jakaa omia kokemuksiaan anonyymisti sekä antaa vinkkejä siihen, miten heidän mielestään kiusaamiseen voi puuttua ja miten sitä voi ehkäistä. Tarinoiden lisäksi sivustolle kootaan vaikuttajien videoita sekä instagrampostauksia. Tarkoituksena on saada kampanja leviämään ja haastettua mukaan mahdollisimman paljon sekä yksittäisiä ihmisiä että yrityksiä, yhdistyksiä, seuroja jne.

Lue mistä on kyse alla olevan painikkeen kautta ja liity mukaan kiusaamisen vastaiseen rintamaan julkaisemalla oma kannanottosi tai tarinasi kampanjan nettisivuilla tai #STOPkiusaamiselle hashtagilla somessa.

 

Monta tapaa tehdä nuorisotyötä- Cityconin ja Nuorten Palvelu ry:n yhteiset sävelet

Cityconin ja Nuorten Palvelu ry:n yhteistyö alkoi vuonna 2012 yhdistyksen tekemän Map Out -kartoituksen kautta, jonka kautta nuorten näkemykset kauppakeskuksessa oleiluun ja henkilökunnan kohteluun saadaan mukaan heti alussa. Kartoitukseen kuuluu havainnointia, tiedustelua sekä kyselyitä, ja se on hyvä tapa saada tietoa nuorten vapaa-ajan vietosta, toiveista sekä asiakaskohtelukokemuksista.

Ensimmäinen Noja -nuorten oma järjestyksenvalvoja aloitti työnsä vuoden 2016 alussa Espoon Isossa Omenassa. Työmuoto huomattiin pian onnistuneeksi niin nuorten, kauppakeskusjohdon, vartiointiliikkeen kuin yhteistyöverkoston puolelta ja tällä hetkellä Nojina toimii yhteensä kahdeksan henkilöä viidessä eri kauppakeskuksessa: Isossa Omenassa, Myyrmannissa, Triossa, Koskikeskuksessa ja IsoKristiinassa. Nojien koulutuksia on jatkuvasti käynnissä eli jatkossa Nojia on yhä useammassa kauppakeskuksessa. Työmuodon on kehittänyt Nuorten Palvelu ry yhdessä Cityconin ja Securitaksen kanssa.

Lue lisää Nuorten Palvelu ry:n ja Cityconin yhteistyöstä tai #STOPkiusaamiselle kampanjan taustoista klikkaamalla alla olevia painikkeita:

Nuorten Palvelu ry
Vuorikatu 26 B., 6 krs.
70100 Kuopio

nuortenpalvelu@
nuortenpalvelu.fi

Y-tunnus 0292537-3

Nuorten Palvelu ry
Vuorikatu 26 B., 6 krs.
70100 Kuopio

nuortenpalvelu@
nuortenpalvelu.fi

Y-tunnus 0292537-3