ZEMPPARI

VERTZI

MEIDÄN KYLÄN NUORET

NUORTEN REVIIREILLÄ

TULE VAPAAEHTOISEKSI!

ASIANTUNTIJAPALVELUT

VAIKUTTAMISTOIMINTA

Tukea toimintaan Nuorten Akatemiasta

Muutama vuosi sitten osallistuin Nuorten Akatemian Mahis-ohjaaja koulutukseen. Silloin ajattelin saavani sieltä työkaluja nuorten kanssa toimimiseen. Sain toki niitäkin, mutta lisäksi jotain muuta yhtä tärkeää; keinon millä rahoittaa toimintaa.

Olen useana vuonna pyörittänyt Jämsässä erityisnuorten ryhmää Nuorten Akatemian tuella. Moni nuori on saanut tutustua harrastuksiin, käydä teatterissa ja elokuvissa jne. tai vain viettää aikaa kavereiden kanssa mukavan tekemisen parissa. Avustuksen hakeminen Nuorten Akatemiasta on helppoa, ei tarvita hienoja projektisuunnitelmia ja budjetteja. Nuorten kanssa yhdessä suunnittelemme mitä aiomme tehdä ja teemme kustannuslaskelman. Tärkeintä on saada nuorten näköinen juttu.

Mahis tuen saaminen edellyttää, että ryhmässä on mukana erityistä tukea tarvitsevia nuoria, mutta kriteerit eivät ole mitenkään tiukat. Itse olen valinnut nuoret koulujen oppilashuollon avulla ja mukana on ollut myös maahanmuuttaja nuoria. Hankaluutena ei niinkään ole nuorten löytyminen kuin ryhmän pitäminen tarpeeksi pienenä.

Suuri apu on ollut myös siitä, että Jämsässä sivistystoimi on suhtautunut toimintaan myötämielisesti. Koulun erityisopettajat ja koulunkäynninohjaaja ovat voineet käyttää työaikaansa tapahtumien ja retkien järjestämiseen ja oppilaat ovat saaneet vapaata koulusta toiminnan vuoksi. Myös nuorisotoimi on antanut apua sekä ohjaajan että tilojen muodossa. Ilman näitä apuvoimia emme olisi voineet toteuttaa yön yli kestäviä retkiä esim. Isojärven kansallispuistoon.

Viimeisen vuoden aikana olemme kiertäneet luontopolkuja ja käyneet kuntosalilla, mutta olemme myös tehneet taidetta luonnon- ja kierrätysmateriaaleista. Unohtamatta pikkujoulua, tapahtumia nuorisotilalla ja tietysti ruokailuja ravintoloissa ja pikaruokalassa.

 

Vuosi huipentui Nuorten Palvelun kanssa yhteistyössä toteutettuun käyntiin Simulaattorimaailmassa. Siellä aidontuntuisten ralliautojen lisäksi saimme kokeilla erilaisia urheilulajeja ammunnasta golfiin simulaattorien avulla.

Koska käynti osui Suomen jääkiekko voiton jälkeiselle päivälle, raikui karaokessa Leijonien voittolaulun lisäksi myös Maamme- laulu.

 

Mahis- ohjaaja Leila

Blogitekstin kirjoittaja on jäsenjärjestömme Jämsänjokilaakson Nuorten Palvelu ry:n puheenjohtaja

Nuorten Palvelu ry
Vuorikatu 26 B., 6 krs.
70100 Kuopio

nuortenpalvelu@
nuortenpalvelu.fi

Y-tunnus 0292537-3

Nuorten Palvelu ry
Vuorikatu 26 B., 6 krs.
70100 Kuopio

nuortenpalvelu@
nuortenpalvelu.fi

Y-tunnus 0292537-3