ZEMPPARI

VERTZI

MEIDÄN KYLÄN NUORET

NUORTEN REVIIREILLÄ

TULE VAPAAEHTOISEKSI!

ASIANTUNTIJAPALVELUT

VAIKUTTAMISTOIMINTA

Mistä merkityksellinen vapaaehtoistyö on rakennettu?

Mistä merkityksellinen ja kukoistava vapaaehtoistyö on tehty? Uskon, että se koostuu neljästä elementistä: Yhteisöllisyydestä, tekemiseen uppoutumisesta, vastavuoroisista ihmissuhteista ja aikaansaamisen kokemuksesta.

Toisinaan työelämässä tai opiskeluiden parissa voi olla vaikeaa saavuttaa riittävästi tyydyttäviä sisäisiä palkintoja ja ilmaista omaa persoonallisuuttaan. Vapaaehtoistyö tarjoaakin mahdollisuuden tähän kaikkeen. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että vapaaehtoistyö muuttaisi ihmisen elämän täysin toisenlaiseksi. Eräs vapaaehtoinen kerran totesikin, että toiminta vapauttaa työstressistä ja antaa vastapainoa arjen pyörteisiin. Vastaus mielestäni kuvastaa hyvin irtautumista esineellistyneestä ja suorituskeskeisestä maailmasta ja rantautumista vapaaehtoistyön autenttiseen maailmaan.

Mitä tekemiseen uppoutuminen ja aikaansaaminen siten tarkoittaa vapaaehtoistyön näkökulmasta? Se tarkoittaa yksilön kokemusta siitä, että omana itsenään tulee arvostetuksi sekä saa asioita aikaan. Kyse on vapaaehtoisen osaamisen tunnustamisesta. Vapaaehtoisena pääset nauttimaan sellaisesta tekemisestä, johon on helppo uppoutua.

Merkityksellisyys vapaaehtoistoiminnassa tarkoittaa tunnetta siitä, että pystyt vaikuttamaan omaan osallistumiseesi. Toisin sanoen, se tarkoittaa, ettei toimintaasi rajoiteta tai ohjailla ylenpalttisesti. Merkityksellisyyden kokemus ponnistaa siitä tunteesta, että teoillasi ja elämälläsi on merkitystä myös toisille ihmisille. Vapaaehtoisena olet osa, jotain itseäsi suurempaa kokonaisuutta.

Sinun ei tarvitse uskoa vain minua, sillä lukuisat tutkimukset ovat osoittaneet, että juuri merkityksellisyyden kokemus on yksi keskeisimpiä tekijöitä kestävän hyvinvoinnin rakennuksessa. Haluamme tarjota sellaisen työskentely ympäristön, jossa voi innostaa ja innostua. Vapaaehtoisenamme saat toimia omaehtoisesti, pääset hyödyntämään kykyjäsi ja olet osa laajempaa yhteisöämme. Tuemme ja ohjaamme vapaaehtoisiamme matkalla uusien asioiden kokeilemiseen ja kokemusten kartoittamiseen.

”Omistat maailman arvokkaimman lahjan. Tuo lahja on aikasi ja sinulla vapaus valita kenelle sen haluat antaa”.

Mikäli haluat kuulla lisää, klikkaa tästä ja liity mukaan vapaaehtoistyön tarjoamalle matkalle.

Nuorten Palvelu ry
Vuorikatu 26 B., 6 krs.
70100 Kuopio

nuortenpalvelu@
nuortenpalvelu.fi

Y-tunnus 0292537-3