ZEMPPARI

VERTZI

MEIDÄN KYLÄN NUORET

NUORTEN REVIIREILLÄ

TULE VAPAAEHTOISEKSI!

ASIANTUNTIJAPALVELUT

VAIKUTTAMISTOIMINTA

Asunnottomien yö 2019

Kuopion Humanistisen ammattikorkeakoulun ensimmäisen vuoden yhteisöpedagogiopiskelijoina saimme tehtäväksemme tutustua Kuopiossa tapahtuvaan supersyyslomaan. Ryhmämme jakautui Kuopion alueella esimerkiksi nuorisotaloihin, Gyostagelle ja Perheentaloilla Kuopiossa ja Siilinjärvellä.

Me neljä, Miia, Riikka, Maija ja Katja osallistuimme Nuorten palvelu ry:n toimintaan asunnottomien yössä Kuopion torilla.

Nuorten Palvelu ry on ollut tapahtumassa mukana myös aiempina vuosina. Nuorten Palvelu ry keskittyy tarjoamaan turvallisia aikuisia ja kohtaamisia nuoren elämän tueksi erilaisin palveluin.

”Suomessa on noin 5400 asunnotonta. Suomessa asunnottomaksi luetaan:

  • ulkona tai ensisuojissa nukkuvat
  • asuntoloissa ja majoitusliikkeissä asuvat
  • erilaisissa laitoksissa asuvat
  • vapautuvat vangit, joilla ei ole asuntoa tiedossa
  • Tilapäisesti sukulaisten ja tuttavien luona majoittuvat”

(Vva.ry.fi/asunnottomuus)

Asunnottomien yön suunnittelutyön aloitimme palaverilla NP:n Astan ja Nooran kanssa tapahtumaa edeltävällä viikolla. Omaksi tehtäväksemme saimme suunnitella NP:n teltalla tapahtuvaan toimintaa. Meihin selvästi luotettiin ja saimme vapaat kädet.

Ideoimme teltalle toivepuun, johon kävijät saivat kirjoittaa toiveita liittyen omaan elämäänsä.

Toinen ideamme oli järjestää aisteja herättelevä tehtävä. Käytimme lasipurkkeja, joihin kätkimme kaikille arjesta tuttuja, muistoja ja ajatuksia herättäviä tuoksuja.

Saimme iloksemme innostettua mukaan muutamia Kuopion alueella toimivia kauppiaita, jotka lahjoittivat palkintoja osallistujille. Ystävällisinä lahjoittajina toimivat: Prisma Kuopio, K-Supermarket Matkus, K-Market Saariaitta, Suomalainen Kirjakauppa, Hairlekiini Kuopio ja Kissakahvila Tiramisu Kuopio.

”Nuoria alle 25 vuotiaita asunnottomista oli 2018 viidesosa kaikista asunnottomista.
”Vuonna 2018 Kuopiossa asunnottomia oli 126, joista pitkäaikaisasunnottomia oli 64.”

(www.ara.fi)

Tapahtumapäivänä vetäisimme haalarit niskaan ja kokoonnuimme toimistolle. Kokosimme Astan ja Nooran kanssa teltan torille ja olimme valmiita alkavaan iltaan.

Ilta oli kylmä, mutta tunnelma lämmin. Asunnottomien yön aikana toimijat jakoivat kävijöille takkeja, villavaatteita, ruokaa ja lämmintä juomaa. Tapahtumassa oli myös musiikkia ja hyviä keskusteluja.

Illan aikana koimme lämpimiä kohtaamisia useiden ihmisten kanssa. Teltan photobooth ja hajupurkit kiinnostivat kaikenikäisiä kävijöitä. Kokonaisuudessaan onnistunut ja tärkeä tapahtuma. Tämä oli loistava tilaisuus meille päästä tutustumaan tulevaan mahdolliseen työkenttäämme. Nuorten Palvelu ry:llä toimiminen tuntui helposti lähestyttävältä ja lisäsi opiskeluintoamme tulevaisuuden ammattilaisiksi!

Yhteisöpedagogiopiskelijat 
Katja
Maija
Riikka
Miia

Nuorten Palvelu ry
Vuorikatu 26 B., 6 krs.
70100 Kuopio

nuortenpalvelu@
nuortenpalvelu.fi

Y-tunnus 0292537-3

Nuorten Palvelu ry
Vuorikatu 26 B., 6 krs.
70100 Kuopio

nuortenpalvelu@
nuortenpalvelu.fi

Y-tunnus 0292537-3