ZEMPPARI

VERTZI

MEIDÄN KYLÄN NUORET

NUORTEN REVIIREILLÄ

TULE VAPAAEHTOISEKSI!

ASIANTUNTIJAPALVELUT

VAIKUTTAMISTOIMINTA

Haku VerkkoZemppariksi nyt avoinna!

Uskotko, että jokaisella nuorella on oikeus tulla kuulluksi ja autetuksi? Sujuuko sinulla kirjoittamalla kohtaaminen digitaalisessa ympäristössä? Tykkäätkö tiimityöstä? Jos vastasit kyllä, saatat olla etsimämme vapaaehtoinen! Et tarvitse mitään erityistä osaamista, vaan riittää, että toimit omana itsenäsi, kunhan olet kiinnostunut nuorten kohtaamisesta verkossa. Voit kuitenkin olla esimerkiksi sosiaali- tai terveysalan ammattilainen, alan opiskelijaOsa vapaaehtoisistamme on saanut hyödynnettyä vapaaehtoisuuttaan opinnoissaan.  

Vertzi on valtakunnallinen, sunnuntai– ja maanantai-iltaisin auki oleva chat-palvelu nuorille. Palvelun kohdejoukkona ovat 15–25-vuotiaat nuoret. Haluamme mahdollistaa nuorten keskinäisen kohtaamisen verkossa, jossa mukana on myös turvallisia aikuisia valvomassa ja osallistumassa keskusteluun. Keskusteluiden aihealueina on yleensä nuorten elämässä läsnä olevat ajankohtaiset aiheet. 

Vapaaehtoisemme, vertzin päivystäjät tarjoavat arjen keskustelutukea nuorille ja auttavat ratkomaan mieltä kuormittavia ongelmia. Vertzin keskustelu perustuu vertaisuuteen ja omalla esimerkillämme valamme uskoa tulevaan. 

‘’Vertzistä on tullu mulle sellanen hetki, että saan, tuntee oloni tärkeäksi ja kuulluksi’’. Eräs nuori vertzissä 

Vapaaehtoisena vertzin päivystäjänä voit osallistua iltaan silloin, kun se sinulle sopii parhaiten. Edellytämme vapaaehtoiselta täysiikäisyyttä. Toimintaan ei tarvitse sitoutua pitkäksi aikaa. Vapaaehtoiseksi voi hakea aikuinen, jonka oma elämä on kunnossa. Vapaaehtoiseksi valitut osallistuvat koulutukseen. Koulutus tarjoaa hyvän pohjan nuorten kohtaamiseen ja tukemiseen verkossa. 

Nuorten Palvelu ry vapaaehtoistoiminta on alueellamme hyvin tunnettua. Tarjoamme järjestömme tuen ja tarvittaessa jatkokoulutusta. Vapaaehtoisten tukena päivystysvuorossa on aina Nuorten Palvelu ry:n työntekijä. Päivystys tapahtuu toimistolla, joka sijaitsee Kuopion keskustassa.  

Koulutuksessa tutustutaan Nuorten Palvelu ry:n historiaan, sekä vapaaehtois- ja verkkotyön periaatteisiin. Näiden aiheiden lisäksi koulutuksessa pohditaan käytännönläheisesti erilaisia ilmiöitä, joita verkossa kohtaamme.  

Vertzin kävijämäärät ovat vahvassa kasvussa, joten koulutamme syksyn 2020 aikana uusia vapaaehtoisia toimintaan mukaan. Koulutuksia järjestetään pitkin loppuvuotta. Klikkaa itsesi verkkozemppariksi tästä!

‘’Yhteen kuuluvuus on niin iso. Tuntuu, että saa olla juuri sellainen kuin on eikä kukaan tule sitä tuomitsemaan, vaikka muilla olisi rankkaa niin jostain kaikki vaan puskee ja haluu auttaa toisia.’’ 

 

 

 

 

Nuorten Palvelu ry
Vuorikatu 26 B., 6 krs.
70100 Kuopio

nuortenpalvelu@
nuortenpalvelu.fi

Y-tunnus 0292537-3