ZEMPPARI

VERTZI

MEIDÄN KYLÄN NUORET

NUORTEN REVIIREILLÄ

TULE VAPAAEHTOISEKSI!

ASIANTUNTIJAPALVELUT

VAIKUTTAMISTOIMINTA

Kuinka Metku päätyi mukaan Juankoskella järjestettyyn syyslomatapahtumaan?

Saimme Metkun hankeporukalla syyskuun alussa kutsun Juankoskella paikallisten yhdistysten ja toimijoiden verkostotapaamiseen. Olimme entuudestaan tuttuja paikallisen nuorisotyöntekijän kanssa, ja itsekin mietiskelleet nuorten kanssa toimivista tahoista koostuvan verkoston kokoamista, joten tapaaminen sopi meille paremmin kuin hyvin.

Kun saavuimme nuorisotalo Walimolle, saimme iloksemme huomata, kuinka innokkaita ja aktiivisia juankoskelaisia paikallinen nuorisotyöntekijä oli koonnut yhteen. Toimijoiden esittäytymisen jälkeen syntyi nopeasti ajatus yhteisvoimin järjestettävästä tapahtumasta. Syyslomaviikkoon olisi riittävästi aikaa, jotta kaikki tarvittava saataisiin järjestettyä ja tapahtumaa markkinoitua riittävän laajasti. Kohdejoukkona olisivat lapset ja nuoret sekä heidän perheensä. Tavoitteena oli saattaa ihmisten tietoon, millaista toimintaa Juankoskella järjestetään yhdistysvoimin sekä kaupungin toimesta. Haluttiin tarjota tietoa harrastus- ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksista, sillä kaikki paikkakuntalaiset tuskin edes tiesivät, mitä kaikkea oli saatavilla. Tapahtuman paikaksi valikoitui nuorisotalo Walimo hyvän sijaintinsa sekä puitteidensa puolesta ja nimeksi Lasten ja nuorten toimintaa – Varrella Virran.

 

Lasten ja nuorten toimintaa - Varrella virran -tapahtumamainos

 

Koolla olleet toimijat innostuivat ajatuksesta, että jokainen saisi pystyttää Walimon sisä- tai piha-alueelle oman pisteensä ja tarjota haluamaansa toiminnallista puuhaa tapahtumakävijöille. Tarkoitus olisi kiertää kaikki tapahtumapisteet ja kerätä leimoja tai tarroja erilliseen tapahtumapassiin. Merkinnän passiin saisi kunkin tapahtumapisteen aktiviteettiin osallistuttuaan. Täydellä passilla osallistuttaisiin vielä erikseen palkintojen arvontaan. Tärkeänä järjestäjäporukalla pidimme tapahtuman maksuttomuutta.

 

Tapahtumapassit

 

Meidän kylän nuoret -hankkeen tavoitteena tapahtumassa oli kohdata paikallisia ihmisiä ja toimijoita sekä tehdä hankettamme tutuksi Juankoskella. Mahdollisuuksien mukaan tekisimme oman ohjelmanumeromme ohella nuorten kartoituksia heidän elämästään Juankoskella (nuorten kartoituksista lisää blogissamme vielä tämän syksyn aikana). Olimme tietoisia, että hankkeen varsinaista kohderyhmää, työ- ja opiskeluelämän ulkopuolella olevia 18-29 -vuotiaita nuoria tapahtuma tuskin sankoin joukoin houkuttelisi. Pidimme kuitenkin tärkeänä verkostoitumista ja paikallisiin tutustumista – ja kyllähän joku tapahtumaan osallistuva saattaisi tuntea omaa yhteisöään etsivän 18-29 -vuotiaan ja vinkata hankkeestamme eteenpäin.

 

Metkun kaakaon tuunauspiste

 

Syyslomaviikon torstaina 21.10. pakkasimme auton täyteen tavaraa ja suuntasimme Kuopiosta Tulliportinkadulta kohti Juankoskea. Päädyimme alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen pystyttämään oman pisteemme järjestön ulkoteltan sijaan sisälle Walimon keittiöön kehnon sään vuoksi. Keittiö oli meille loistava sijoituspaikka siksi, että toiminnalliseksi ohjelmanumeroksemme tapahtumakävijöille olimme suunnitelleet kuuman kaakaon tuunausta. Tapahtumaa toteuttamassa lisäksemme olivat Kuopion nuorisopalvelut ja kauko-ohjattavan auton rata; 4H:n askartelu- ja tarkkuusheittopiste; Juankosken Kuntoilijoiden jättiritsa sekä liikkuvan nuorisotyön periaattein toimiva Walkers-auto vapaaehtoisineen. Kuopion konservatorio huolehti tapahtuman livemusiikista huiluesityksin. Pihalta jokainen osallistuja sai käsiinsä höyryävän kuuman grillimakkaran.

 

4H:n askartelupiste
Kuopion nuorisopalveluiden kauko-ohjattavan auton rata

 

Metkun kaakaontuunauspisteellä kävi kova kuhina ja ylipäätään tapahtuman tunnelma oli touhukas ja hyväntuulinen. Olimme erittäin positiivisesti yllättyneitä kävijämäärästä: Osallistumispasseihin annettujen tarrojen perusteella arvioimme muiden toimijoiden kanssa tapahtuman kävijämäärän ylittäneen 50 henkeä.

 

Metkun kaakaon tuunauspiste ja tapahtumaan osallistuneita

 

On hienoa nähdä, kuinka upea tapahtuma saadaan aikaiseksi myös pienellä kylällä, kun innokkaat ihmiset yhdistävät voimansa. Vastaavanlaiselle toiminnalle vaikuttaa olevan tarvetta myös jatkossa. Kuopion kaupungin Supersyysloman tapahtumaseinällä Varrella Virran oli ainut lapsille ja nuorille suunnattu tapahtuma Juankoskella syyslomaviikon aikana.

Metku kiittää kaikkia tapahtumakävijöitä ja tapahtuman mahdollistaneita toimijoita. Odotamme innolla yhteistyön jatkoa!

 

Kaakaokuppi kermavaahdolla, vaahtokarkeilla, suolapähkinöillä, karkkikepeillä ja strösseleillä höystettynä

Metkun kaakaon tuunauspisteellä oman kaakaonsa sai maustaa kermavaahdolla, suolapähkinöillä, vaahtokarkeilla, strösseleillä sekä karkkikepeillä. Metkun vahva suositus on kaakao kaikilla mausteilla!

 

 

Nuorten Palvelu ry
Vuorikatu 26 B., 6 krs.
70100 Kuopio

nuortenpalvelu@
nuortenpalvelu.fi

Y-tunnus 0292537-3