ZEMPPARI

VERTZI

MEIDÄN KYLÄN NUORET

NUORTEN REVIIREILLÄ

TULE VAPAAEHTOISEKSI!

ASIANTUNTIJAPALVELUT

VAIKUTTAMISTOIMINTA

Meidän kylän nuoret – hanke harjoittelija esittäytyy

Olen Emma, ja suoritan opintoihini liittyvän 30 tunnin harjoittelun Nuorten Palvelussa, Meidän kylän nuoret -hankkeessa, johon ilokseni pääsin tutustumaan. Opiskelen Itä-Suomen yliopistossa sosiaalityötä ensimmäistä vuotta. Sosiaalityössä minua kiinnostaa erityisesti lasten ja nuorten kohtaamat sosiaaliset ongelmat nykymaailman kontekstissa. Haluaisinkin työskennellä tulevaisuudessa näitä ongelmia ratkoessa.

Olen alkujaan lappeenrantalainen, mutta viime syksynä elämä kuljetti tänne Savon sydämeen opintojen perässä. Tykkään hyvästä ruuasta, auringonlaskuista, autolla kruisailusta (tosin näillä bensahinnoilla katselen ennemmin vaikkapa Autot-leffaa) ja syvällisistä keskusteluista. Vapaa-ajalla tykkään käydä viskomassa painoja kuntosalilla, ja ulkoilla. Perhe ja ystävät ovat minulle todella rakkaita, ja pidän heidän kanssa ajanvietosta. Haaveilen omasta koirasta. Olen löytänyt myös paljon uusia tuttavuuksia opintojen kautta, ja nyt koronan hellittäessä pääsee toivottavasti vihdoin kampukselle opiskelemaan, ja viettämään normaalia opiskelijaelämää!

Halusin käyttää tämän 30 tunnin harjoittelun hanketyöhön tutustumiseen. Hanketyö vaikuttaa todella mielenkiintoiselta omaan silmään, sillä siinä ymmärtääkseni pääsee haastamaan omaa luovuuttaan ja asiantuntijuuttaan johonkin itseään kiinnostavaan ilmiöön. Järjestötyöstä itsellä ei ole myöskään kokemusta, joten tänne tutustuminen tuli todellakin tarpeeseen. Olen saanut kattavia verkkoperehdytyksiä myös muusta toiminnasta.

Meidän kylän nuoret -hankkeen tarkoitus on mielestäni todella tärkeä, sillä ihmisten muuttaessa kasvukeskuksiin esimerkiksi opiskelemaan tyhjentyvät haja-asutusalueet entisestään, ja nuoria voi jäädä ilman kontakteja. Etenkin nykypäivänä, kun kahden vuoden ajan maailmaa tehokkaasti jyrännyt flunssapöpö on ennestään tehokkaasti kadottanut kaikki kasvokkain tapahtuvat sosiaaliset kontaktit, on ihmisiä jämähtänyt kotiin, ja erinäiset ongelmat ns. levinneet käsiin. Toivon todella, että jokaisella haja-asutusalueella asuvalla yksinäisellä nuorella voisi olla edes yksi kontakti johonkin yhteisöön, johon voisi kokea kuuluvansa.

Parempaa vuotta 2022 (*koputtaa puuta*),
Emma <3

Nuorten Palvelu ry
Vuorikatu 26 B., 6 krs.
70100 Kuopio

nuortenpalvelu@
nuortenpalvelu.fi

Y-tunnus 0292537-3