ZEMPPARI

VERTZI

MEIDÄN KYLÄN NUORET

NUORTEN REVIIREILLÄ

TULE VAPAAEHTOISEKSI!

ASIANTUNTIJAPALVELUT

VAIKUTTAMISTOIMINTA

NP esittäytyy: etsivä nettityö, nettietsivä Aino

Hei!

Kutsumanimekseni sain syntymässä Aino. Koska on niin vaikea lähteä näin vain kirjoittamaan itsestään (olen aina ollut vähän huono aikarajoissa), päädyin pohtimaan mitä itsestäni yksilönä kertoisin sillä mielestäni jokainen tulisi kohdata sellaisena.

Juuret minulla on vahvasti Pohjois-Karjalassa, ja sen tuppaa moni murteestani huomaamaan. Uteliaan luonteen ansiosta on tullut sisäistettyä kaikenlaista tietoa tässä vuosien saatossa, vaikka en niin paljon koulunpenkkejä olekaan kuluttanut lukiosta lakin saatuani. Olen kuitenkin myös sitä mieltä, että tietoa ja oppia ei voi koskaan olla liikaa ja siksi onkin ajatuksena myös hakeutua vielä joskus näin aikuisiällä opintojen pariin. Uskon myös, että arjen kohtaamiset eri kanssaihmisten kanssa kasvattavat meitä ihmisinä, jos vain niin haluamme, on tärkeää osata olla läsnä ja kuunnella toista. Töiden vastapainona arjessa luonto, eläimet, taide ja yhteiskunnalliset ilmiöt tuovat minulla iloa. Olenkin ihminen, joka tykkää vaihtelusta ja sen vuoksi arjen sisältö voi olla hyvin erilaista päivästä riippuen: Yksi hetki saatan kaupungissa käydä kuvaamassa katutaidetta, toisena päivänä minut löytää keskeltä korpea koirani kanssa.

Myös Hitti-koira kulkee mukanani niin metsässä kuin päivystysilloissa toimistolla.

 

Mitä minä oikein teen Nuorten Palvelun toimistolla?

Työskentelen Etsivän Nettityön tiimissä, jossa aloitin harjoittelijana syksyllä 2018 ja hommat ovat jatkuneet tähän päivään asti, sinä aikana statukseni on muuttunut harjoittelijasta työntekijäksi. Toimistolla työtehtäviini kuuluu päivystäminen Onlinen aikaan muiden Nettietsivien kanssa, erittäin yksinkertaisesti ilmaistuna tämä tarkoittaa nuorten kanssa tapahtuvaa viestintää sosiaalisen median alustoilla. Olen alusta asti viihtynyt tässä työssä, työporukka on aivan mieletön (sanan monessa merkityksessä 😊) ja palvelussa asioivat nuoret ovat osoittaneet minulle sen, että nuorissa varmasti on tulevaisuus. Meillä on oikeasti aika hienoa uutta sukupolvea kasvamassa! On upeaa tehdä työtä, jonka kokee merkitykselliseksi ja jossa pääsee reaaliaikaisesti näkemään työn tuloksen, toisinaan myös välittömän palautteen kanssa.

Odotan innolla mitä tuleva tuo mukanaan, mutta viedään nyt ensin kunnialla vuosi 2019 loppuun ja toimitaan niin, että jokaisella on tilaa olla oma itsensä tässä yhteiskunnassa. Peace!

 

-Aino,

Etsivä Nettityö

Nuorten Palvelu ry
Vuorikatu 26 B., 6 krs.
70100 Kuopio

nuortenpalvelu@
nuortenpalvelu.fi

Y-tunnus 0292537-3

Nuorten Palvelu ry
Vuorikatu 26 B., 6 krs.
70100 Kuopio

nuortenpalvelu@
nuortenpalvelu.fi

Y-tunnus 0292537-3