ZEMPPARI

VERTZI

MEIDÄN KYLÄN NUORET

NUORTEN REVIIREILLÄ

TULE VAPAAEHTOISEKSI!

ASIANTUNTIJAPALVELUT

VAIKUTTAMISTOIMINTA

NP esittäytyy: harjoittelija, Nuorten reviireillä -toiminta, Sonja Heikkinen

Moikka! Olen Heikkisen Sonja, Nuorten reviireillä -toiminnan harjoittelija. Olen Humanistisen ammattikorkeakoulun 3. vuoden yhteisöpedagogi -opiskelija eli tuleva kansalaistoiminnan- ja nuorisotyön ammattilainen! Lyhyesti voitaisiin kertoa, että olen 26-vuotias savolaisihme Kuopiosta. Opintoni aloitin Jyväskylän kampuksella, mutta tein comebackin Savonmualle kevään kieppeitä. Harjoittelu aloitin 19.8.2019, joten olen aivan uunituore tapaus Nuorten Palvelu ry:llä ja innolla odottelen tulevia viikkoja!

Opiskelijana ja harjoittelijana olen jokseenkin utelias puuhastelija, jolla on motivoitunut työote, kun hommat tulevat tutuiksi ja pääsee ns. asian ytimeen! Nuorten reviireillä -toiminnan koen mielenkiintoisena opinpaikkana, jossa uusia kujeita odotan jännityksellä.  

Mitä sitten teen vapaa-ajallani? Olen aktiivinen Instagramissa – jopa kolmella eri tilillä! Yksi tileistäni on opiskeluun ja nuoriso- ja järjestöhommiin painottuva ja kaksi muuta sitten meikki- ja pukuiluharrastuksesta peruselämään. Some, foorumihommat ym. ovat osana vapaa-aikaani, mutta eniten nautin kaikenlaisista tarinoista. Kirjoitan itse novelleja ja työstän parhaillaan nuorille suunnattua seikkailuromaania ja tämän lisäksi luen, katselen töllöä ja pelaan Playstationilla. Kaikenlaiset stoorit iskevät siis eri muodoissa!

Meikki- ja pukuiluharrastukseni kumpuaa vuosikausia kestäneestä con -harrastuksesta eli japanilaisen populaarikulttuurin tapahtumista. Vapaaehtoisena järjestyksenvalvojana olenkin toiminut vuodesta 2012 alkaen eli pitkän ”uran” vapaaehtoisena jo tehnyt ja samaa rataa jatketaan. Minut voi tavata mm. Tampereen Traconista! Vapaaehtoistyön koen tärkeäksi ja olenkin tuuminut erilaisia vaihtoehtoja niin tapahtumissa kuin omaan alaani liittyvistä vaihtoehdoista.

Olen myös koiraimmeinen henkeen ja vereen! Tällä hetkellä omaa karvakamua ei ole, mutta useampi otus ollut huushollissa, niin nelitassuisia koiria kuin viljakäärmeitä ja kuningaspytonkin! Kotoa löytyykin koiran mentävä kolo, mutta pennun ottaminen odottaa vielä tovin.

Jatkoakin olen miettinyt, kun harjoitteluni ja loppujen lopuksi myös opintonikin loppuvat. Suuntana on harjoittelun jälkeen panostaa teoriaopintoihin, mutta myös katsella tulevia harjoittelupaikkoja. Se, mitä Humakin jälkeen tapahtuu, saattaa olla työn ja koulun yhdistämistä – mahdollisesti Savonian sosionomilinjalla! Kun palkka alkaa juosta (toivon mukaan), aion myös panostaa vapaallani matkustamiseen, tutustua eri maihin ja niiden kulttuureihin! Tällä hetkellä maailmanmatkailuni rajoittuu postcrossingiin, jossa kortteja olen lähetellyt Kiinasta USA:han ja saanutkin kortin Luxemburgista!

Harjoittelulta odotan Nuorten palvelu ry:n eri toimintoihin tutustumista, reissaamista valtakunnallisen järjestön ”leivissä” ja uusia oppeja raporteista kartoituksiin ja niin edelleen! Työyhteisön olen kokenut hauskaksi ja hommia saa luvan kanssa tehdä pilke silmäkulmassa! 😉

Palataan blogissa harjoittelun päätteeksi, ellei jo aiemmin!

~Sonja

Sonjan opintoja voit seurata instassa @sonjastudies

Nuorten Palvelu ry
Vuorikatu 26 B., 6 krs.
70100 Kuopio

nuortenpalvelu@
nuortenpalvelu.fi

Y-tunnus 0292537-3

Nuorten Palvelu ry
Vuorikatu 26 B., 6 krs.
70100 Kuopio

nuortenpalvelu@
nuortenpalvelu.fi

Y-tunnus 0292537-3