ZEMPPARI

VERTZI

MEIDÄN KYLÄN NUORET

NUORTEN REVIIREILLÄ

TULE VAPAAEHTOISEKSI!

ASIANTUNTIJAPALVELUT

VAIKUTTAMISTOIMINTA

NP esittäytyy: talousassistentti ja kouluttaja Mikko Leppävuori

Mitä mä teen

Yleensä aloitan ”Kun minä olin nuori…”, mutta ehkä se ei tähän oikein sovi. Aloitetaan siis hieman kauempaa. Tulin Nuorten Palvelu ry:n hommiin vuonna 2010. Aloitimme silloin ABC kohtaa nuoria -projektin, joka oli ensimmäinen NP:n kaupallisissa tiloissa tehty nuorisoprojekti. Aihepiiri oli myös koko valtakunnassa uusinta uutta. Siitä se sitten lähti ja kahdeksan vuotta meni tuon aiheen parissa.

Sitten vaihdoin työtehtäviä.

Nykyisin teen taloushallintoa. (No, joskus käyn kouluttamassa kirjastojen henkilökuntaa nuorten kohtaamisessa.) Talous- ja miksei muukin hallinto, on sellaista työtä, joka ei näy minnekään, paitsi jos se jää tekemättä. Ihmisille kun näyttää edelleen olevan tärkeää mm. se, että palkka tulee ajallaan ja että sitä tulee oikea määrä.

Töitteni peruskuukausi kulkee kirjanpidon, laskujen, laskutuksen, palkanlaskennan ja arkistoinnin tasaisessa maailmassa. Töyssyjä tulee sitten vaikkapa työehtojen tulkinnasta tai vuosilomien siirroista. Se mikä tästä tekee haastavaa, on se, että ei voi mutuilla. Kaikki pitäisi saada kerralla oikein, niin ei tarvitse myöhemmin korjailla ja selitellä. Toistaiseksi olen selvinnyt. Onneksi talous- ja työlainsäädäntö sekä ohjeet muuttuvat nyt nopeasti, niin ei ole pelkoa siitä, että asiat muuttuisivat rutiiniksi ja ne jotenkin oppisi.

Minuun voi ottaa yhteyttä laskutukseen, kirjastoyhteistyöhön ja materiaalitiedusteluihin liittyvissä asioissa.

Mikko Leppävuori

Mikko Leppävuori

talousassistentti, kouluttaja
talous- ja palkkahallinto, laskut

+358 40 157 7848
mikko.leppavuori@nuortenpalvelu.fi

Nuorten Palvelu ry
Vuorikatu 26 B., 6 krs.
70100 Kuopio

nuortenpalvelu@
nuortenpalvelu.fi

Y-tunnus 0292537-3

Nuorten Palvelu ry
Vuorikatu 26 B., 6 krs.
70100 Kuopio

nuortenpalvelu@
nuortenpalvelu.fi

Y-tunnus 0292537-3