Helou!
Täällä kirjoittelee Noora, toinen NP:n vapaaehtoistoiminnan kehittäjistä ja Zemppari-toiminnan työntekijöistä. Kesällä tuli kuluneeksi kaksi vuotta siitä, kun ekan kerran astuin Tulliportinkadun toimiston ovesta sisään. Alun perin tulin kiireapulaiseksi kahden kuukauden sopimuksella, mutta reilut kaksi vuotta myöhemmin löydän itseni edelleen kuopiolaisen nuorisokasvatusjärjestön riveistä, jonka meininkiin olen varsin mieltynyt.

Minun työhöni kuuluu siis järjestön vapaaehtoistoiminnasta vastaaminen, erityisesti Zemppari-tukihenkilötoiminnan koordinointi yhdessä työparini Riitan kanssa. Meillä on järjestössä aivan huikeita vapaaehtoisia, joiden paloa toimia toisen ihmisen hyväksi ihailen. Minua inspiroi nuorten kasvutarinat; se, kun jonkun elämäntilanne on mennyt vapaaehtoisen avustuksella eteenpäin. Tuntuu mielettömältä, jos aikaisemmin sosiaalisen arkuuden ja mielenterveyspulmien kanssa kamppaillut nuori on menestyksekkäästi hoitanut kesätyönsä ja päässyt syksyllä opiskelemaan. Suurin kiitos kuuluu tietenkin nuoren kanssa toimivalle vapaaehtoiselle, mutta myös toiminnan mahdollistajan rooli on merkityksellinen.

Yksi parhaita juttuja minun työssäni on myös erilaisten tapahtumien kanssa puuhastelu. Lähden mielelläni järjestön teltan kanssa torille kohtaamaan ihmisiä. Viime aikoina olemme suunnitelleet ohjelmaa Asunnottomien yöhön (to 17.10.) ja muutama päivä sitten kävimme Kuopio Priden workshopissa hauduttelemassa ajatuksia, kuinka voisimme järjestönä olla mukana niissä hulinoissa. Minulle sopii hyvin järjestötoiminnan monipuolisuus ja tietty kausiluonteisuus: Välillä on päiviä, jolloin hommia painetaan projektimaisesti kellon ympäri, mutta seuraavalla viikolla saa halutessaan ja aikataulun antaessa periksi nauttia pitkästä viikonlopusta. Työkaverini ovat mahtavia ja osaavia tyyppejä, ja heidän ansiostaan on kiva tulla töihin, vaikka olisikin harmaa marraskuinen maanantaiaamu. Meillä nauretaan paljon. 

Minun arkeani rytmittää töiden lisäksi sosiaalitieteiden opinnot, joiden toista vuotta aloittelen parhaillani Itä-Suomen yliopistossa. Jotta jaksaisin opiskella ja tehdä töitä, yritän parhaani mukaan liikkua ja ulkoilla, nähdä ystäviä ja löytää aikaa omien suosikkijuttujen tekemiselle. Voimia saan viherkasvifarmini hoitamisesta sekä hitaista viikonloppuaamuista, joihin kuuluu paljon kahvia ja pitkän kaavan mukaan valmistettu aamupala. Olen aika liikkuvainen luonne, joten nautin reissuista niin ulkomailla kuin kotimaassakin. Vakituisia reissukohteita ovat Ilosaarirock Joensuussa (telttailu kesäfestareilla tekee ihmiselle hyvää), ystävät pääkaupunkiseudulla ja vanha kotikaupunki Lontoo.

Ihmisenä olen fiilistelijä, joka innostuu spontaaneista ideoista ja nauttii hetken kauneudesta. Minusta saa kaverin esimerkiksi syksyisen tähtitaivaan tuijotteluun (joka on parasta laiturilla selällään maaten) tai vaikka sieniretkelle hetken varoitusjalalla. Tärkeintä maailmassa on vapaus omannäköiseen elämään, perhe ja lapsuudenkoti kirkasvetisen järven rannalla.

Iloa syksyyn!
Noora

Noora Silvennoinen

Noora Silvennoinen

vapaaehtoistoiminnan kehittäjä
Zempparitoiminta

+358 400 231 693
noora.silvennoinen@nuortenpalvelu.fi

NP:n toimisto heinäkuun kiinni

Tulliportinkadun toimiston ovet ovat suljettuina heinäkuun 2020 ajan henkilöstön kesälomien vuoksi. Toiminnoista Etsivä Nettityö ja vertzi palvelevat tavanomaiseen tapaansa läpi koko kesän. Etsivä Nettityö auki sunnuntai-, maanantai- ja tiistai-iltaisin klo...

lue lisää

vertzi online 1.3 alkaen!

vertzi aukeaa taas!vertzi on ryhmächat 13-29-vuotiaille nuorille, joka toimii Discord -alustalla. Voit tulla vertziin juttelemaan ja viettämään aikaa yhdessä muiden nuorten kanssa!vertzi on avoinna sunnuntai ja maanantai iltaisin klo 18-21. Poikkeusaukioloajoista...

lue lisää

Nuorten Palvelu ry
Tulliportinkatu 34
70100 Kuopio

puh. 0400 182 047
nuortenpalvelu@
nuortenpalvelu.fi

Y-tunnus 0292537-3

Toimintaa on tukemassa: