Hei taas!

Olen Taina ja minulla oli alkusyksystä ilo palata NP:n vahvuuteen muutamien muissa tehtävissä vietettyjen vuosien jälkeen. ABC kohtaa nuoria -hanke on sillä välin vaihtunut Nuorten reviireiksi ja työtä tehdään nyt ensisijaisesti kauppakeskuksissa nuorten hyvinvoinnin ja osallisuuden lisäämiseksi yhdessä yhteistyökumppaneiden ja -verkostojen kanssa. Yhteisökehittäjän työhöni kuuluukin juuri verkostoyhteistyökuviot sekä toiminnan arviointi ja seuranta, suunnittelu ja kouluttaminen.

On ollut melkoisen hienoa nähdä, että ABC-hankkeen hyvät käytännöt ovat jääneet vahvasti elämään. Mennään sinne, missä nuoretkin ovat -ajattelutavasta on siitäkin tullut valtavirtaa. Kymmenessä vuodessa on monia raja-aitoja kaadettu ja monisektorisen yhteistyön ja verkostojen vahvuudet tunnistettu.

Nuorisotoimialaan olen päässyt perehtymään eri kulmista, alkaen opiskeluaikojen kesätöistä vaihtareitten ohjaajana USA:ssa, virkauralla julkishallinnossa sekä kaikkein lähimpänä sydäntä, järjestötyössä. Järjestöelämässä viehättää sen tietty vikkelyys ja alati muuttuvan yhteiskunnan peesissä pysyminen, vaikuttavuutta unohtamatta. Ajassa kiinni pysyäkseen on annettava itsensä oppia jotakin uutta joka päivä.

Asenne ratkaisee -johtolause on kulkenut matkassani kauemmin kuin muistankaan. Asioihin suhtautumisen ja tarttumisen tulokulman voi päättää ihan itse. Melko vapauttavaa. Myönteisyyden eteen saa tietysti välillä tehdä kovastikin töitä niin oman pään sisällä kuin muitakin vakuuttaessa, mutta lopputulos jää yleensä vahvasti plussan puolelle. Negatiivisuuden painolasti keventyy omia asenteita rukkaamalla.  

Hyppykuvan kuvaaja Terhi Takkinen

Työn vastapainoksi päädyn usein metsään lenkille ja maalla asuvana avara luonto on muutenkin näkyvästi ja kuuluvasti läsnä arjessa. Ja vaikka työhön sisältyy jonkin verran matkustamista, reissugeeni ja uteliaisuus päätyä uusiin tilanteisiin pitää minut liikkeessä myös vapaa-ajalla.

Taina Worster

yhteisökehittäjä
Nuorten reviireillä -toiminta

+358 40 662 6560
taina.worster@nuortenpalvelu.fi

NP:n toimisto heinäkuun kiinni

Tulliportinkadun toimiston ovet ovat suljettuina heinäkuun 2020 ajan henkilöstön kesälomien vuoksi. Toiminnoista Etsivä Nettityö ja vertzi palvelevat tavanomaiseen tapaansa läpi koko kesän. Etsivä Nettityö auki sunnuntai-, maanantai- ja tiistai-iltaisin klo...

lue lisää

vertzi online 1.3 alkaen!

vertzi aukeaa taas!vertzi on ryhmächat 13-29-vuotiaille nuorille, joka toimii Discord -alustalla. Voit tulla vertziin juttelemaan ja viettämään aikaa yhdessä muiden nuorten kanssa!vertzi on avoinna sunnuntai ja maanantai iltaisin klo 18-21. Poikkeusaukioloajoista...

lue lisää

Nuorten Palvelu ry
Tulliportinkatu 34
70100 Kuopio

puh. 0400 182 047
nuortenpalvelu@
nuortenpalvelu.fi

Y-tunnus 0292537-3

Toimintaa on tukemassa: