ZEMPPARI

VERTZI

MEIDÄN KYLÄN NUORET

NUORTEN REVIIREILLÄ

TULE VAPAAEHTOISEKSI!

ASIANTUNTIJAPALVELUT

VAIKUTTAMISTOIMINTA

NP:n harjoittelija Jesse esittäytyy

Hei kaikki lukijat

Nimeni on Jesse ja olen toisen vuoden yhteisöpedagogiopiskelija. Olen harjoittelussa Nuorten Palvelussa vuoden 2020 loppukevään, pääasiassa Etsivässä Nettityössä keskustelemassa nuorten kanssa. Haluan tutustua myös muihinkin Nuorten Palvelun palveluihin, mutta valitettavasti tämän hetkisen koronatilanteen takia se ei ole täysin mahdollista olla mukana jalkautuvissa toiminnoissa. Onneksi minulle järjestetään verkkoperehdytyksiä. Minulla ei ole aikaisempaa kokemusta tämänkaltaisesta järjestötyöstä, minkä takia halusinkin NP:lle harjoitteluun. Siellä näkee erilaisempaa järjestötyötä, jota ei ole muualla päin Suomea. Minua erityisesti kiinnosti Etsivä Nettityö, jossa nuorille puhutaan netissä erilaisilla keskustelualustoilla.  Se oli minulle vieraampaa ja pidän itse enemmän kasvokkain tapahtuvasta kohtaamisesta, joten halusin syöksyä epämukavuusalueelle ja oppia jotain uutta. Uskon muutenkin netissä tapahtuvan kohtaamisen lisääntyvän entisestään tulevaisuudessa, joten tämä on todella hyvää harjoittelua sitä varten. Varsin

Kuvaaja: Jenna Mäyrä

kin tämmöisinä aikoina, jolloin pitää pysyä kotona eikä saa nähdä muita, netissä tapahtuvan kohtaamisen merkitys ihmisten hyvinvoinnille nousee selkeämmin esille.

Aikaisempi kokemukseni järjestöistä ei ole kovinkaan laaja. Opinnoissani olen vasta kunnolla päässyt tutustumaan järjestötyön kenttään ja oppinut hahmottamaan, miten laajat mahdollisuudet järjestöillä on. Opintojen kautta tein harjoittelun Mahkulle, joka on osa Puijolan setlementtia. Silloin pääsin tutustumaan paremmin sen toimintaa käytännössä, mikä oli hyvin rikastuttava kokemus. Ennen opiskeluitani harrastin karatea ja olin mukana myös sen urheiluseuran toiminnassa. Pääsin osallistumaan kokouksiin, järjestämään toimintoja ja ylipäätänsäkin tutustumaan syvemmin urheilujärjestön toimintaan.

Ennen yhteisöpedagogin opintojani tein hyvin paljon kaikenlaisia töitä vuokrafirman kautta, mutta pääpainona minulla oli järjestyksenvalvojan työt kesäisin festareilla ja tapahtumissa. Jatkan niitä hommia edelleenkin opiskeluiden ohella. Lisätäkseni turvallisuusalan koulutustani suoritin myös vartijakortin ennen opiskeluideni alkamista, joita töitä teen myös. Uskon, että molemmissa työtehtävissä tapahtuva ihmisten kohtaaminen on hyvin hyödyllistä tulevissa työtehtävissä.

Vapaa-ajalla tykkään harrastaa paljon liikuntaa ja monipuolisesti. Suosikkilajejani ovat kaikki kamppailulajit, joista tällä hetkellä treenaan vapaaottelua ja lukkopainia. Kuten aikaisemmin mainitsin, niin olen myös ennen opiskeluitani harrastanut karatea. Käyn myös kuntosalilla, lenkillä ja kesäisin ja syksyisin pyöräilen pidempiä lenkkejä. Valitettavasti tämän hetkisen tilanteen takia kaikki edellä mainitut eivät onnistu niin hyvin kuin ennen. Panostankin sitten enemmän kotitreeniin ja kehonpainolla harjoitteluun, ehkäpä käsilläseisontakin alkaa sujua paremmin tämän kevään aikana.

Odotan muutenkin innolla, mitä tuleva kevät tuo tullessaan, erityisesti harkan osalta.

 

Hyvää kevättä ja tulevaa kesää!

Muistakaa pestä kätenne.

Jesse

 

 

Nuorten Palvelu ry
Vuorikatu 26 B., 6 krs.
70100 Kuopio

nuortenpalvelu@
nuortenpalvelu.fi

Y-tunnus 0292537-3

Nuorten Palvelu ry
Vuorikatu 26 B., 6 krs.
70100 Kuopio

nuortenpalvelu@
nuortenpalvelu.fi

Y-tunnus 0292537-3