22.10.2018 vapaasti levitettävissä

IsoKristiinassa on aloittanut työnsä nuorten oma järjestyksenvalvoja eli noja: Janne. Hän on nuorten saatavilla, apuna ja tukena tarvittaessa. Normaalin järjestyksenvalvojan työn lisäksi Jannen perustyöhön kuuluu vahvasti nuorten kanssa toimiminen ja heidän kohtaamisensa. Tähän hän on saanut koulutusta Nuorten Palvelu ry:ltä. Jannea saa tulla moikkaamaan ja kysymään asiasta lisää. Jos joku asia huolettaa tai mietityttää, nuorten oma järjestyksenvalvoja on apuna. Myös muut järjestyksenvalvojat ovat nuorten saatavilla entiseen tapaan.

Janne on toiminut järjestyksenvalvojana IsoKristiinassa jo ennen Nojaksi ryhtymistään ja hän odottaa innolla uuden tehtävän tuomia mahdollisuuksia. Samalla häntä myös hieman jännittää se, miten nuoret suhtautuvat hänen työhönsä Nojana ja kuinka luottamuksen rakentaminen nuorten kanssa onnistuu. Tavoitteena on nimittäin, että Noja olisi nuorille luotettava aikuinen IsoKristiinassa, jolle saa tulla keskustelemaan mitä moninaisimmista asioista.

Nuorten Palvelu ry on kouluttanut nojia vuodesta 2015 saakka jo useisiin Cityconin omistamiin kauppakeskuksiin, joissa Securitas hoitaa järjestyksenvalvontaa.
”Meillä on noja-toiminnasta erittäin hyviä kokemuksia muilta paikkakunnilta. Nuorille on tarjolla erityisesti nuorten kohtaamiseen ja tukemiseen koulutettu aikuinen, mutta samalla koko kauppakeskus hyötyy. Kauppakeskus rauhoittuu ja varsinaisia järjestyshäiriöitä on vähemmän, näin kauppakeskuksesta tulee entistä miellyttävämpi asiointipaikka kaikille asiakkaille”, Cityconin kauppakeskuspäällikkö Jukka Nieminen sanoo.

”Noja on nuorille yksi turvallinen aikuinen lisää nuorille tärkeässä ajanviettopaikassa. IsoKristiina haluaa hienosti panostaa nuorten kohtaamiseen positiivisella ja arvostavalla tavalla. Tällä on suuria vaikutuksia niin nuorten kuin koko kauppakeskuksen kannalta.” Kiittää Pauliina Lampela Nuorten Palvelu ry:stä. ”Noja tuo myös oman lisänsä yhteistyöhön kauppakeskuksen ja Lappeenrannan nuorisotoimen jo valmiiksi toimivaan yhteistyöhön.”

”Noja-toiminnalla toivotaan positiivista vuorovaikutusta järjestyksenvalvonnan ja nuorten välillä.” kertoo Securitaksen palveluesimies Antti Keronen. ”Toiminnasta on ollut positiivisia tuloksia muissa kauppakeskuksissa ja toivomme tätä myös IsoKristiinaan. Noja-toiminnalla jatkamme jo menestyksekästä yhteistyötä Cityconin kanssa.”

Lisätietoja Nojan toiminnasta:
Citycon Oyj: Jukka Nieminen, kauppakeskuspäällikkö, 040 158 2438, jukka.nieminen@citycon.com
Nuorten Palvelu ry: Pauliina Lampela, asiantuntija, 044 727 3098, pauliina.lampela@nuortenpalvelu.fi
Nuorten Palvelu ry: Ilkka Puomilahti, nuorisomanageri, 044 730 0228, ilkka.puomilahti@nuortenpalvelu.fi

NP:n toimisto heinäkuun kiinni

Tulliportinkadun toimiston ovet ovat suljettuina heinäkuun 2020 ajan henkilöstön kesälomien vuoksi. Toiminnoista Etsivä Nettityö ja vertzi palvelevat tavanomaiseen tapaansa läpi koko kesän. Etsivä Nettityö auki sunnuntai-, maanantai- ja tiistai-iltaisin klo...

lue lisää

vertzi online 1.3 alkaen!

vertzi aukeaa taas!vertzi on ryhmächat 13-29-vuotiaille nuorille, joka toimii Discord -alustalla. Voit tulla vertziin juttelemaan ja viettämään aikaa yhdessä muiden nuorten kanssa!vertzi on avoinna sunnuntai ja maanantai iltaisin klo 18-21. Poikkeusaukioloajoista...

lue lisää

Nuorten Palvelu ry
Tulliportinkatu 34
70100 Kuopio

puh. 0400 182 047
nuortenpalvelu@
nuortenpalvelu.fi

Y-tunnus 0292537-3

Toimintaa on tukemassa: