ZEMPPARI

VERTZI

MEIDÄN KYLÄN NUORET

NUORTEN REVIIREILLÄ

TULE VAPAAEHTOISEKSI!

ASIANTUNTIJAPALVELUT

VAIKUTTAMISTOIMINTA

Tiedote: Nuorten oma järjestyksenvalvoja IsoKristiinaan

 

22.10.2018 vapaasti levitettävissä

IsoKristiinassa on aloittanut työnsä nuorten oma järjestyksenvalvoja eli noja: Janne. Hän on nuorten saatavilla, apuna ja tukena tarvittaessa. Normaalin järjestyksenvalvojan työn lisäksi Jannen perustyöhön kuuluu vahvasti nuorten kanssa toimiminen ja heidän kohtaamisensa. Tähän hän on saanut koulutusta Nuorten Palvelu ry:ltä. Jannea saa tulla moikkaamaan ja kysymään asiasta lisää. Jos joku asia huolettaa tai mietityttää, nuorten oma järjestyksenvalvoja on apuna. Myös muut järjestyksenvalvojat ovat nuorten saatavilla entiseen tapaan.

Janne on toiminut järjestyksenvalvojana IsoKristiinassa jo ennen Nojaksi ryhtymistään ja hän odottaa innolla uuden tehtävän tuomia mahdollisuuksia. Samalla häntä myös hieman jännittää se, miten nuoret suhtautuvat hänen työhönsä Nojana ja kuinka luottamuksen rakentaminen nuorten kanssa onnistuu. Tavoitteena on nimittäin, että Noja olisi nuorille luotettava aikuinen IsoKristiinassa, jolle saa tulla keskustelemaan mitä moninaisimmista asioista.

Nuorten Palvelu ry on kouluttanut nojia vuodesta 2015 saakka jo useisiin Cityconin omistamiin kauppakeskuksiin, joissa Securitas hoitaa järjestyksenvalvontaa.
”Meillä on noja-toiminnasta erittäin hyviä kokemuksia muilta paikkakunnilta. Nuorille on tarjolla erityisesti nuorten kohtaamiseen ja tukemiseen koulutettu aikuinen, mutta samalla koko kauppakeskus hyötyy. Kauppakeskus rauhoittuu ja varsinaisia järjestyshäiriöitä on vähemmän, näin kauppakeskuksesta tulee entistä miellyttävämpi asiointipaikka kaikille asiakkaille”, Cityconin kauppakeskuspäällikkö Jukka Nieminen sanoo.

”Noja on nuorille yksi turvallinen aikuinen lisää nuorille tärkeässä ajanviettopaikassa. IsoKristiina haluaa hienosti panostaa nuorten kohtaamiseen positiivisella ja arvostavalla tavalla. Tällä on suuria vaikutuksia niin nuorten kuin koko kauppakeskuksen kannalta.” Kiittää Pauliina Lampela Nuorten Palvelu ry:stä. ”Noja tuo myös oman lisänsä yhteistyöhön kauppakeskuksen ja Lappeenrannan nuorisotoimen jo valmiiksi toimivaan yhteistyöhön.”

”Noja-toiminnalla toivotaan positiivista vuorovaikutusta järjestyksenvalvonnan ja nuorten välillä.” kertoo Securitaksen palveluesimies Antti Keronen. ”Toiminnasta on ollut positiivisia tuloksia muissa kauppakeskuksissa ja toivomme tätä myös IsoKristiinaan. Noja-toiminnalla jatkamme jo menestyksekästä yhteistyötä Cityconin kanssa.”

Lisätietoja Nojan toiminnasta:
Citycon Oyj: Jukka Nieminen, kauppakeskuspäällikkö, 040 158 2438, jukka.nieminen@citycon.com
Nuorten Palvelu ry: Pauliina Lampela, asiantuntija, 044 727 3098, pauliina.lampela@nuortenpalvelu.fi
Nuorten Palvelu ry: Ilkka Puomilahti, nuorisomanageri, 044 730 0228, ilkka.puomilahti@nuortenpalvelu.fi

Nuorten Palvelu ry
Vuorikatu 26 B., 6 krs.
70100 Kuopio

nuortenpalvelu@
nuortenpalvelu.fi

Y-tunnus 0292537-3

Nuorten Palvelu ry
Vuorikatu 26 B., 6 krs.
70100 Kuopio

nuortenpalvelu@
nuortenpalvelu.fi

Y-tunnus 0292537-3